Το Amazon Fire Phone Είναι Ένα Ακόμα Αποτυχημένο Προϊόν

Το Amazon Fire Phone Είναι Ένα Ακόμα Αποτυχημένο Προϊόν

Amazon Fire Phone

Η Amazon έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά της αποτελέσματα, και παράλληλα πληροφορίες για το πως τα πηγαίνει το κινητό Amazon Fire Phone το οποίο λανσαρίστηκε πριν από 4 μήνες. Όσοι δεν γνωρίζετε το Fire Phone, πρακτικά είναι μια ναυαρχίδα με 3D ικανότητες η οποία τρέχει το κλειστό λογισμικό της εταιρίας. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο.

Στο τρίμηνο που μας πέρασε (μέχρι τον Σεπτέμβριο), η εταιρεία σημείωσε $83.000.000 ζημίες από Amazon Fire Phone smartphones που δεν πουλήθηκαν. Οι ζημιές όμως δεν περιορίστηκαν σε εκείνο το τρίμηνο και για αυτό τώρα σημειώνει απώλειες αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό απλά σημαίνει ότι το κινητό ίσως είναι το πιο αποτυχημένο προϊόν της χρονιάς, αφού όταν λανσαρίστηκε έκανε ντόρο αλλά τώρα έχουν μείνει απούλητα αρκετά κομμάτια στις αποθήκες της Amazon προκαλώντας οικονομικά προβλήματα.

Οι δύο βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην αποτυχία το κινητό είναι βεβαίως το λογισμικό και η τιμή. To smartphone τρέχει λογισμικό της Amazon και εκτός από ότι δεν έχει τη κλασική διεπαφή χρήστη του Android, το Amazon Appstore έχει λιγότερες εφαρμογές από το Google Play. Όσον αφορά τη τιμή, με τα ίδια -ή και λιγότερα- χρήματα βρίσκουμε ναυαρχίδες όπως το Galaxy S5 της Samsung με Android και καλύτερα χαρακτηριστικά.

Για όσους αναρωτιέστε πόσα Amazon smartphones έχουν πουληθεί, η απάντηση είναι μόλις «35,000 χιλιάδες κομμάτια», ενώ συγκριτικά τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus πούλησαν εκατομμύρια κομμάτια μέσα σε μόλις λίγες ημέρες. Σύμφωνα με την Intelligence Research Partners, η Amazon δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους πιο πιστούς υποστηρικτές της να αγοράσουν το κινητό της.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.