Το iPad Pro Έρχεται Με NFC, USB Type-C Και Force Touch

Το iPad Pro Έρχεται Με NFC, USB Type-C Και Force Touch

Μια νέα αναφορά από το Apple Insider ισχυρίζεται ότι η εταιρία του Cupertino θα ενσωματώσει στο iPad Pro όλες τις τελευταίες της τεχνολογίες. Αυτό σημαίνει ότι το τεράστιο tablet θα διαθέτει το νέο chipset Apple A9, NFC, Force Touch και USB-C connector.

Το iPad Pro (ή iPad Plus) θα διαθέτει 12,9-ιντσών οθόνη και είναι απολύτως λογικό η Apple να χρησιμοποιήσει το Apple A9 chip που θα ενσωματώσει και στους διαδόχους των iPhone 6. Το NFC θα αξιοποιηθεί για την επίτευξη ανέπαφων πληρωμών μέσω του Apple Pay, καθώς επίσης και για την φημολογούμενη Bluetooth γραφίδα που θα αντιλαμβάνεται και τη πίεση που ασκεί ο χρήστης για καλύτερα αποτελέσματα.

Το Force Touch το πρωτοείδαμε στα MacBook και MacBook Pro του 2015. Είναι μια τεχνολογία που ενσωματώνεται στα trackpads των laptops και καταλαβαίνει την πίεση που ασκείται επάνω στο trackpad για να γίνει δεξί κλικ (ουσιαστικά καταργεί το δεξί κλικ). Φυσικά, οι φορητές συσκευές δεν έχουν trackpads, οπότε η Apple θα το ενσωματώσει στις οθόνες. Φημολογείται ότι θα ενσωματωθεί στις οθόνες των μελλοντικών iPhone, αλλά και του iPad Pro, και αυτό σημαίνει ότι πιέζοντας την οθόνη περισσότερο θα εμφανίζεται ένα μενού στη συσκευή για επιπρόσθετες επιλογές (σαν να κάναμε δεξί κλικ). Για τους προγραμματιστές μεταφράζεται σε περισσότερη δουλειά, αλλά για τους χρήστες σε καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Ενδιαφέρον έχει η προσθήκη της θύρας USB-C, η οποία θα συνοδεύεται και από την ‘παραδοσιακή’ Lightning θύρα για φόρτιση και συγχρονισμό του tablet. Δηλαδή το tablet της Apple θα έχει περισσότερες υποδοχές από το πανάκριβο netbook των €1,600 που ακούει στο όνομα MacBook. Ίσως η Apple θελήσει να χρησιμοποιήσει την USB θύρα για σύνδεση περιφερειακών όπως γίνεται με τους υπολογιστές (πχ USB flash), άρα το iOS μετά από τόσα χρόνια θα αποκτήσει έναν διαχειριστική αρχείων;

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.