Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Virus Shield: Η No. 1 Επί Πληρωμή Εφαρμογή Για Android Είναι… Απάτη

Άλλο ένα πλήγμα στη φήμη της πλατφόρμας Android και του καταστήματος Play δέχτηκε η Google αφού βρέθηκε ότι η No. 1 επί πληρωμή εφαρμογή ήταν απάτη!

Η εφαρμογή έχει το όνομα Virus Shield. Όπως λέει το όνομα της, είναι μια ‘ασπίδα’ ενάντια στους ιούς με κόστος $3.99. Για να βεβαιωθεί το Android Police ότι όντως κάνει αυτό που υπόσχεται βρήκε τον κώδικα του προγράμματος και το μελέτησε. Τελικά δεν άργησε να καταλάβει πως η εφαρμογή είναι απάτη, αφού περιλαμβάνει μόνο 2 εικόνες! Η μία εικόνα προειδοποιεί πως δεν έγινε έλεγχος, ενώ η δεύτερη εμφανίζεται μόλις πατηθεί η πρώτη και ενημερώνει πως το σύστημα είναι ασφαλές.

Το Android Police έψαξε βαθύτερα για τον προγραμματιστή που ανέβασε την εφαρμογή και ανακάλυψε πως του είχε απαγορευτεί η είσοδος από διάφορα forums προσπαθώντας να εξαπατήσει χρήστες. Φυσικά μόλις τέλειωσαν την αναζήτηση οι άνθρωποι πίσω από το blog ενημέρωσαν την Google και αυτή εν συνεχεία αφαίρεσε την εφαρμογή από το κατάστημα. Πάντως είχε αποσπάσει καλές κριτικές (4.7/5) και δυστυχώς οι αγορές της είχαν ξεπεράσει τις 10,000!

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: