Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Επιστήμονες Έστειλαν Μήνυμα Μέσω Βότκας

Εκεί βρίσκεται η βότκα

Εκεί βρίσκεται η βότκα

Η βότκα είναι από τα πιο διάσημα ποτά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις. Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι ως αντισηπτικό, να σας ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα και για να γιορτάσετε ένα ευτυχές γεγονός. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο York University του Τορόντο ανακάλυψαν μια διαφορετική χρήση του διάσημου ποτού.

Αυτό που κατάφεραν να κάνουν είναι να στείλουν μήνυμα με τη χρήση της βότκας! Αυτό έγινε μετατρέποντας την ισοπροπυλική αλκοόλη σε δυαδικό κώδικα. Για να τρέξει ο κώδικας χρησιμοποίησαν μια πλακέτα Arduino, μια LCD Adafruit, έναν ανεμιστήρα γραφείου και ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Ο ανεμιστήρας ουσιαστικά οδηγεί την αλκοολούχα ομίχλη σε ένα τραπέζι και ο αισθητήρας που βρίσκεται στο άλλο άκρο μπορεί να μετρήσει την ποσότητα της αλκοόλης πριν αυτή μετατραπεί σε δυαδικό κώδικα. Για να μην μείνετε με την απορία, το μήνυμα που μεταδόθηκε ήταν “Ο Canada”. Παρακάτω είναι το βίντεο που ανέβασαν και εξηγεί την όλη διαδικασία.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: