Η Google Κυκλοφόρησε Το Εργαλείο Web Designer Για… Web Designers

Η Google Κυκλοφόρησε Το Εργαλείο Web Designer Για… Web Designers

Web Designer Tool

Ένα νέο εργαλείο ανακοίνωσε και κυκλοφόρησε η Google για web designers που το έχει ονομάσει πολύ απλά Web Designer.

Το Google Web Designer είναι ένα πρόγραμμα για Mac και Windows με το οποίο μπορείς να κατασκευάζεις ιστότοπους και ιστοσελίδες οπτικά σαν το Dreamweaver της Adobe. Μπορείς φυσικά να δεις τον κώδικα και να το βελτιώσεις αν χρειαστεί.

Από το λίγο που το χρησιμοποίησα στο Mac δεν μπορώ να πω ότι σου δίνει πολλές δυνατότητες όμως να μην ξεχάσουμε ότι πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα που βρίσκεται στην beta έκδοσή του, οπότε δικαιολογείται. Ωστόσο οι αρχάριοι και για απλές ιστοσελίδες κάνει δουλειά.

Άλλα χαρακτηριστικά του Web Designer είναι η εύκολη τοποθέτηση τρισδιάστατων αντικειμένων, animation, και διαφημίσεων χωρίς να εμπλέκεται ο χρήστης με κώδικα. Μάλιστα προσφέρει και responsive design, κάτι που δεν μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο πρόγραμμα το 2013.

Αυτή εδώ είναι η ιστοσελίδα του Web Designer όπου μπορείς να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν την beta έκδοσή του ή να διαβάσεις περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό.

Σχετικά νέα

1 Response

  1. Αυτό είναι που λέμε “totally missing the point”..!

    1. ΔΕΝ είναι “πρόγραμμα για web designers”, άσχετα αν λέγεται έτσι. ΔΕΝ μπορείς να δημιουργήσεις (εύκολα) τυπικά sites με αυτό.
    2. Δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το Dreamweaver, πέρα από το περιβάλλον του. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

    Παρά το όνομα του, το Web Designer της Google είναι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ BANNERS και γενικώς “animated περιεχόμενου”. Είναι η προσπάθεια της να παρουσιάσει ένα Flash-lite, αφού το ίδιο το Flash πάει να το φάει η μαρμάγκα. Αν κανείς είναι τόσο ηλίθιος, εν έτει 2013, να προσπαθεί να δημιουργήσει ολόκληρα sites με Flash – ή με το συγκεκριμένο εργαλείο – απλά δεν ξέρει τι κάνει.

    Γιατί νόμιζες πως όοοολα τα παραδείγματα που έδειξε η Google είναι “διαφημιστικό περιεχόμενο” και πως εμπεριέχει επιλογές άμεσης εξαγωγής των αποτελεσμάτων σε “πλατφόρμες διαφήμισης” (βλέπε DoubleClick, AdMob κ.λπ.);;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.