Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Google Βελτιώνει Το WebP Και Το Χρησιμοποιεί Στο YouTube

Η Google ανακοίνωσε ότι βελτίωσε το WebP format που αναπτύσσει, ένας νέος τύπος εικόνων για να αντικαταστήσει τα JPG, PNG, GIF στο διαδίκτυο που ανακοίνωσε το 2010. Με αυτό το τύπο οι εικόνες έχουν την ίδια ποιότητα αλλά μικρότερο όγκο.

Η ομάδα του WebP πρόσφατα κυκλοφόρησε το libwebp 0.4.0 στο Chrome Beta (ο μόνος browser που προς το παρόν το υποστηρίζει) με αρκετές βελτιώσεις στη κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση ώστε να οι εικόνες να κωδικοποιούνται με διπλάσια ταχύτητα χωρίς να χάνεται η ποιότητα τους και να αποκωδικοποιούνται χωρίς να χάνουν ποιότητα 25% γρηγορότερα. Και ενώ η ομάδα αυτή ανέπτυσσε το format, άλλες ομάδες της εταιρίας αντικαθιστούσαν τις PNG εικόνες του Google Play με WebP. Έτσι κατάφεραν να μειώσουν τον όγκο των εικόνων του καταστήματος κατά 35%. Τώρα οι ομάδες δουλεύουν ώστε να αντικαταστήσουν τις μικρογραφίες των βίντεο του YouTube με αυτό το τύπο για να φορτώνουν οι σελίδες 10% γρηγορότερα.

Μέσα στη Google αυτές οι αλλαγές σώζουν συνολικά δεκάδες terabytes κατά τη μεταφορά δεδομένων. Και αυτό επίσης βοηθάει τους χρήστες επιτρέποντας λιγότερη κατανάλωση δεδομένων (MB) από το πακέτο. Οι προγραμματιστές μπορούν να κοιτάξουν εδώ για λεπτομέρειες και εργαλεία μετατροπής σε WebP.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: