Η Microsoft Θα Αλλάξει Την Ονομασία Στα Lumia;

Η Microsoft Θα Αλλάξει Την Ονομασία Στα Lumia;

Nokia Lumia

Στο άκουσμα της είδησης ότι η Microsoft θα εξαγοράσει την Nokia για 5,44 δις ευρώ αρκετοί λάτρεις της φιλανδικής εταιρείας υποδέχτηκαν τα νέα με απογοήτευση. Η Microsoft φαίνεται ότι θέλει να ενισχύσει αυτήν την απογοήτευση με την απόφαση της να αλλάξει το brand name των κινητών της Nokia.

Ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη ονομασία για τα κινητά της Microsoft; Θα μπορούσε να είναι το Lumia (lumi σημαίνει χιόνι στην Φιλανδία) που πρωτοεμφανίστηκε το 2011 με το λανσάρισμα του Lumia 800, και που με κόπο η Nokia προσπάθησε να το καθιερώσει στον κόσμο; Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει γιατί θα είχε ως αποτέλεσμα να θυμίζει την Nokia και όχι την Microsoft.

Θα μπορούσε να καθιερώσει την ονομασία «Windows Phone» στα πρότυπα της Apple και της Samsung με τα iPhone και τα Galaxy αντίστοιχα. Αλλά αυτό θα έπρεπε να γίνει στην αρχή, γιατί με τόσες εταιρείες να έχουν κυκλοφορήσει συσκευές με το λογισμικό της, δύσκολα μπορεί να το καθιερώσει ως ονομασία.

Μια άλλη πρόταση θα ήταν να χρησιμοποιήσει το Surface από την σειρά tablets που κυκλοφόρησε. Αλλά μετά την παταγώδη αποτυχία και χασούρα 800 εκατομμυρίων δεν θα ήταν και η πιο σοφή κίνηση για την Microsoft.

Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή για να δούμε τις μελλοντικές αποφάσεις της Microsoft και αν αυτές την ωφελήσουν. Ας ελπίσουμε να μην ακούσουμε κάνενα «Xbox Phone» ή «Kin Phone», κάτι αποτυχημένα κινητά της Microsoft από παλιά…

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.