Το WhatsApp Ξεπέρασε Τους 430 Εκατ. Χρήστες

Το WhatsApp Ξεπέρασε Τους 430 Εκατ. Χρήστες

Πάνω από 430 εκατομμύρια χρήστες εξυπηρετεί μια από τις δημοφιλέστερες εταιρίες messaging παγκοσμίως, το WhatsApp. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Jan Koum, ανακοίνωσε την είδηση αυτή σε μια ομιλία του σε συνέδριο στη Γερμανία και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι χρήστες της εφαρμογής ανταλλάσσουν περίπου 50 δις μηνύματα καθημερινά.

Η εταιρία εστιάζει να αναδείξει την εφαρμογή της πρώτη σε προτίμηση στο χώρο του messaging, και αυτό θα το πετύχει όπως δήλωσε ο Koum χωρίς διαφημίσεις και τεχνάσματα, επικεντρώνοντας πάντα στο messaging, και συμπληρώνει ότι “εάν οι άνθρωποι θέλουν να παίζουν παιχνίδια υπάρχουν πολλές άλλες ιστοσελίδες αλλά και πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν υπηρεσίες γύρω από τη διαφήμιση”.

Ο διευθύνων σύμβουλος ανέφερε επίσης ότι δεν συλλέγονται σε καμία περίπτωση προσωπικές πληροφορίες και τόνισε πως δίνουν μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι θέλουν να ξέρουν όσο το δυνατόν λιγότερα για τους χρήστες έτσι ώστε να παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας και προστασίας. Τέλος, έκανε λόγο για την θετικά οικονομική πορεία της εταιρίας αποφεύγοντας να μιλήσει για ποσά και αριθμούς, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι «κάποια στιγμή θα επικεντρωθούμε σε αυτό, αλλά σήμερα ο στόχος μας είναι να κάνουμε το WhatsApp μια υπηρεσία που λειτουργεί».

Η εταιρία αυτή τη στιγμή απασχολεί 50 άτομα, εκ΄ των οποίων 25 είναι μηχανικοί και 20 στην υποστήριξη γλωσσών. Το WhatsApp είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, με το Andoid ως κύρια πλατφόρμα καθώς εκεί είναι ευκολότερος ο πειραματισμός με νέες λειτουργίες επειδή έχουν περισσότερους χρήστες. Διατίθεται δωρεάν τον πρώτο χρόνο και μετά το πέρας αυτού με συνδρομή $0.99 τον χρόνο.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.