Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

WiFi 802.11ah (HaLow): Το νέο πρότυπο καλύπτει τον διπλάσιο χώρο

Devolo WiFi ac Nano USB Stick

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Wi-Fi Alliance που επιβλέπει και αναπτύσσει τη τεχνολογία του WiFi πέρασε από την έκθεση CES 2016 και ανακοίνωσε κάτι που ενδιαφέρει όλους μας: το WiFi 802.11ah, γνωστό και ωςHaLow.

Το νέο πρότυπο είναι σχεδιασμένο για τις συσκευές του Internet of Things και για τα έξυπνα σπίτια επειδή διαπερνάει με μεγαλύτερη ευκολία τους τοίχους και τα εμπόδια, στέλνει σήμα στον διπλάσιο χώρο σε σχέση με ένα δίκτυο στα 2.4GHz, και παράλληλα καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια. Επειδή καταναλώνει λιγότερο ρεύμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρές συσκευές που τροφοδοτούνται από μπαταρίες, όπως θερμοστάτες, αισθητήρες κίνησης και έξυπνες κλειδαριές.

Το WiFi 802.11ah λειτουργεί στην μπάντα των 900MHz. Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο του οργανισμού, Edgar Figueroa, είναι κατάλληλο για να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες των έξυπνων σπιτιών, των έξυπνων πόλεων και των βιομηχανικών περιοχών. Προσθέτει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρές wearable συσκευές με μπαταρίες μέχρι μεγάλης κλίμακας συσκευές βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Bluetooth στις wearable συσκευές.

Τέλος, το νέο WiFi HaLow θα χρησιμοποιεί επίσης τις μπάντες 2.4 και 5 GHz, για να είναι οι συσκευές που ενσωματώνουν WiFi 802.11ah συμβατές με τον υπάρχοντα WiFi εξοπλισμό. Οι πρώτες πιστοποιήσεις στο νέο πρότυπο θα δοθούν σε εμπορικές συσκευές κατά το 2018.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: