Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

William C. Lowe: Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Δημιουργός Του IBM PC

William C. Lowe

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών ο δημιουργός του πρώτου προσωπικού υπολογιστή της IBM, William C. Lowe. Η σταδιοδρομία του Lowe ξεκίνησε στα μέσα του 1970 όταν η IBM θέλησε να μπει στον χώρο τον προσωπικών υπολογιστών.

Η ιδέα του William C. Lowe ήταν η εξής: μια ομάδα θα σχεδίαζε και θα ανέπτυσσε τον υπολογιστή σε μόλις ένα έτος κάνοντας χρήση λογισμικού και υλικού από άλλες εταιρείες. Στις 12 Αυγούστου του 1981 παρουσιάστηκε ο IBM Personal Computer της IBM (5150) με λογισμικό MS-DOS 1.0 της Microsoft και τον επεξεργαστή 8088 της Intel. Το κόστος του υπολογιστή ήταν 1,565 δολάρια χωρίς την οθόνη.

Ο William C. Lowe γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1941 στο Easton της Πενσιλβανία (ΗΠΑ) και σπούδασε Φυσική στο πανεπιστήμιο Lafayette. Αιτία θανάτου σύμφωνα με την κόρη του ήταν η καρδιακή προσβολή.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: