Τα Windows 9 Θα Διαθέτουν Νέο Τρόπο Ενεργοποίησης

Η Microsoft Εξηγεί Τις Νέες Δυνατότητες Των Windows 8.1

Windows 8.1

Τον τελευταίο καιρό μαθαίνουμε για τις αλλαγές που ετοιμάζει η Microsoft για τα Windows 9, με την σημαντικότερη να σχετίζεται με το γραφικό περιβάλλον. Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ.

Οι τελευταίες φήμες λένε ότι η εταιρεία θα εισάγει έναν νέο τρόπο ενεργοποίησης με τα Windows 9 για να καταπολεμήσει τη πειρατεία. Αυτό θα γίνει με την αντικατάσταση του δεκαεξαψήφιου αλφαριθμητικού κωδικού με έναν νέο κωδικό που θα ανήκει στον χρήστη και θα είναι συνδεδεμένος στον λογαριασμό του στο κατάστημα Microsoft Store. Με το Microsoft Store να μην είναι διαθέσιμο σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως θα μπορούμε να εφοδιαζόμαστε τον κωδικό.

Όσοι θα αγοράσουν τα Windows, θα πληρώσουν για ένα ISO αρχείο το οποίο συνδέεται με την μητρική πλακέτα κυρίως, αλλά και με άλλα στοιχεία του υπολογιστή, και έτσι το λογισμικό θα παραμένει ενεργό. Αν γίνει αλλαγή της μητρικής απλά θα γίνει συγχρονισμός με την καινούργια και θα πάψει ο παλιός κωδικός. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν άδειες για χρήση σε 3 ή 5 υπολογιστές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο φυσικά, αλλά άμα δεν καταφέρουν να ενεργοποιήσουν άμεσα τον υπολογιστή τους (θα χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο ή κινητό τηλέφωνο άμα δεν υπάρχει σύνδεση), δεν θα μπορούν μετά από 3 ημέρες να ‘μπουν’ (boot) στα Windows.

Αν αναρωτιέστε πότε θα κυκλοφορήσουν τα Windows 9, οι τελευταίες φήμες ισχυρίζονται για κυκλοφορία μέσα στο 2014.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.