Η Microsoft Καταργεί Τη Charm Bar Στα Windows 9, Προσθέτει Virtual Desktops

Η Microsoft Καταργεί Τη Charm Bar Στα Windows 9, Προσθέτει Virtual Desktops

Windows 8 Charm Bar

Τα Windows 8 ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την Microsoft, κάνοντας τα Windows φιλικά στην αφή, αλλά οι χρήστες έδειξαν να μην τα προτιμούν χρησιμοποιώντας τα Windows 7 ή XP. Τώρα η Microsoft προσπαθεί να τους ξανακερδίσει. Για τον λόγο αυτό, όπως ήδη ξέρουμε, θα ξαναδούμε το Start Menu, το οποίο θα προσφέρει άμεση πρόσβαση στις Modern εφαρμογές και όχι μόνο.

Οι αλλαγές όμως συνεχίζονται, με τη Microsoft στα Windows 9 να καταργεί τη Charm bar, σύμφωνα με το Winbeta.org. Με την Charm bar οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο μενού έναρξης, στις ρυθμίσεις, να κάνουν αναζήτηση, και άλλα, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για συσκευές με οθόνη αφής. Παρόλα αυτά, στους χρήστες με desktop PC είναι ενοχλητικό και για αυτό αφαιρείται. Η αφαίρεση θα φέρει τα άνω κάτω στους προγραμματιστές γιατί κάποιες Metro apps έχουν τις ρυθμίσεις τους σε μενού στη Charm bar. Πιθανόν έτσι η Microsoft να τη κρατήσει στο Start ή να βρει άλλο τρόπο για να είναι προσβάσιμες οι ρυθμίσεις.

Στα Windows 9 θα δούμε και την λειτουργία virtual desktops που έχουν εδώ και χρόνια οι χρήστες των OS X και Linux. Μέχρι τώρα οι χρήστες των Windows έπρεπε να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων. Τώρα θα μπορούν να δημιουργήσουν ξεχωριστές επιφάνειες εργασίας και να εναλλάσσονται σε αυτές χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο στην μπάρα εργασιών.

Μία δοκιμαστική έκδοση των Windows 9 (κωδική ονομασία Threshold) θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες και τις εταιρείες μέσα στον χρόνο για να δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά όπως πάντα θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί οι τις διαρροές.

Πηγές: Winbeta.org, Neowin.net

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.