Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Ένα Βήμα Πιο Κοντά Στο Ασύρματο Ρεύμα

Εδώ και καιρό έχουμε ακούσει την ιδέα του ασύρματου ρεύματος, την μεταφορά ρεύματος δηλαδή χωρίς καλώδια. Η ιδέα ακούγεται πολύ ελκυστική αλλά και μακροπρόθεσμα υλοποιήσιμη, όμως η WiTricity κάνει ένα βήμα παραπέρα προς την πραγματοποίηση. Η εταιρία έχει ετοιμάσει ένα πηνίο, το οποίο όταν συνδεθεί στο ρεύμα μπορεί να παράξει ένα μαγνητικό πεδίο. Έτσι, αν έχουμε μια ειδικά διαμορφωμένη συσκευή με πηνίο μέσα σε αυτό το μαγνητικό πεδίο έχουμε ως αποτέλεσμα την επαγωγή ρεύματος, ουσιαστικά την μεταφορά ενέργειας χωρίς καλώδια.

Αν αναρωτιέστε κατά πόσο είναι ασφαλή για την υγεία αυτά τα μαγνητικά πεδία, μπορούμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι είναι απόλυτα ασφαλής. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ήδη εφαρμοστεί για την φόρτιση φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων με τη συγκόλληση ενός πηνίου στην μπαταρία τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μια τέτοια ριζοσπαστική τεχνολογία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς πέραν της οικιακής χρήσης και θα φέρει τον επανασχεδιασμό των ηλεκτρικών συσκευών, καθώς η φόρτιση τους δεν θα αποτελεί πλέον πρόβλημα.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: