Το WordPress 4.0 Κυκλοφόρησε Για Βελτιωμένη Εμπειρία Χρήσης

Το WordPress 4.0 Κυκλοφόρησε Για Βελτιωμένη Εμπειρία Χρήσης

WordPress 4.0 Benny

Το WordPress 4.0 κυκλοφόρησε για τα εκατομμύρια sites που βασίζονται σε αυτό για μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Οι προγραμματιστές αποφάσισαν να βαφτίσουν την έκδοση αυτή «Benny» προς τιμήν του Αμερικάνου κλαρινετίστα της τζαζ Benny Goodman.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Automattic, Matt Mullenweg, δηλώνει ότι το «4.0» είναι απλά ένας αριθμός μετά το «3.9» και πριν το «4.1», οπότε δεν υπάρχουν ριζικές αλλαγές στο αγαπημένο μας open-source σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι παρακάτω αλλαγές:

  • Εύκολη διαχείριση των πολυμέσων με νέα ιστοσελίδα  όπου εμφανίζονται όλα τα πολυμέσα σε πλέγμα.
  • Εύκολη και άμεση ενσωμάτωση βίντεο από το YouTube (ή tweet από το Twitter) με απλή επικόλληση του συνδέσμου στον κειμενογράφο.
  • Ο κειμενογράφος πλέον επεκτείνεται όπως γράφει ο συντάκτης και τα κουμπιά μορφοποίησης του κειμένου μένουν πάντα στο πάνω μέρος της οθόνης (μπορεί να απενεργοποιηθεί από το Επιλογές Προβολής/Screen Options).
  • Η αναζήτηση και εύρεση προσθέτων έγινε καλύτερη με την εμφάνιση περισσότερων πληροφοριών για το πρόσθετο.

Η μετάφραση κάποιων νέων στοιχείων του WordPress δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο (6-7 Σεπτεμβρίου) όμως όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Μπορείτε να συνεισφέρετε στη μετάφραση και εσείς εδώ.

Το WordPress 4.0 έχει ήδη κυκλοφορήσει και λογικά πρέπει να έχετε ήδη λάβει την ειδοποίηση για αναβάθμιση των ιστοτόπων σας στη νέα έκδοση.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.