Η Yandex Παρουσίασε Το Δικό Της Τροποποιημένο Android Λογισμικό

Η Yandex Παρουσίασε Το Δικό Της Τροποποιημένο Android Λογισμικό

Η Yandex ανακοίνωσε το δικό της λογισμικό για smartphone, το οποίο είναι μια τροποποίηση του Android με σκοπό να έρθει ο χρήστης κοντά στις υπηρεσίες της. Για όσους δεν γνωρίζετε, η Yandex είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στη Ρωσία και όπως ανέφερε η ίδια, το εν λόγω λογισμικό είναι μια προσπάθεια να φέρει «τις τεχνολογίες της Yandex, σε ένα απλό περιβάλλον και με μία επιλογή από εφαρμογές που έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ρωσική αγορά».

Το Yandex.Kit θα ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες μέρες στο Mobile World Congress, με την Huawei και την Explay να είναι από τις πρώτες εταιρίες που θα το υιοθετήσουν στις συσκευές της. Ουσιαστικά, κάνουμε λόγο για ένα καθαρό Android που θα χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Yandex για να αυξήσει την λειτουργικότητά του. Θα ενσωματώνει, όπως είναι φυσικό, τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, τις εφαρμογές Yandex.Maps και Yandex.Mail, υπηρεσίες χαρτών και e-mail, με σκοπό να αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Google Mobile Services. Επίσης, η εταιρία διαθέτει και app store το οποίο μάλιστα είναι συμβατό και με το Sailfish OS της Jolla. Η εταιρία δραστηριοποιείται ήδη στον χώρο του Android, μέσω εφαρμογών όπως το Yandex.Shell, το Yandex.Weather, το Yandex.Disk και άλλες.

Ο Yory Vecher, επικεφαλής του τμήματος διανομής λογισμικού της εταιρείας, δήλωσε:

Τα έσοδα από το Yandex.Kit θα μοιράζονται με τους κατασκευαστές των συσκευών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με οποιαδήποτε εταιρεία κατασκευάζει συσκευές με Android, σε οποιαδήποτε αγορά. Για τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν και την Τουρκία προσφέρουμε ολοκληρωμένες, out-of-the-box λύσεις, ενώ για στις υπόλοιπες αγορές είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προσφέρουμε ένα σύνολο από υπηρεσίες-κλειδιά, που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός firmware.

Τέλος, η εταιρία έχει σκοπό μέχρι το καλοκαίρι να έχει κυκλοφορήσει και tablet με το λογισμικό της.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.