Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Avast: Η Επαναφορά Δεδομένων Του Android Δεν Σβήνει Τα Στοιχεία Του Χρήση

Android

Πολλοί χρήστες νομίζουν πως με την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων (restore), τα δεδομένα διαγράφονται από τη μνήμη του κινητού. Η Avast ήρθε για να μας ενημερώσει πως αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει μόνο στους υπολογιστές, αλλά και στο Android.

Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Avast για τους σκοπούς της έρευνάς της, αγόρασε 20 μεταχειρισμένα κινητά που τρέχουν Android. Οι προηγούμενοι κάτοχοι είχαν κάνει επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων του κινητού τους ώστε να διαγραφούν τα πάντα και να το πουλήσουν στον νέο κάτοχο χωρίς τα προσωπικά τους δεδομένα. Για αυτό το λόγο η Avast νόμιζε πως το εγχείρημά της, για επαναφορά των δεδομένων μετά το restore, δεν θα ίσχυε. Όμως διαψεύθηκε η ίδια και βάζει σε ανησυχία όσους θέλουν να πουλήσουν το κινητό τους.

Σύμφωνα με την εταιρία, χρησιμοποίησε ένα από τα γνωστά προγράμματα του εμπορίου για επαναφορά δεδομένων, και όχι κάποιο δικό της ή εξειδικευμένο που δεν μπορεί να βρει και ένας απλός χρήστης. Με τη χρήση του προγράμματος κατάφερε να ανακτήσει περισσότερες από 40,000 φωτογραφίες αποθηκευμένες στα κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων πολλές έδειχναν παιδιά, σεξουαλικό περιεχόμενο και selfies γυμνών αντρών.

Σαν να μην έφτανε η ανάκτηση παλιών φωτογραφιών, η Avast βρήκε παλιές αναζητήσεις στο Google, emails και αρχεία κειμένου. Χάρη σε αυτά τα δεδομένα, κατάφερε να ταυτοποιήσει τον προηγούμενο κάτοχο του κινητού. Η εταιρία με τη δημοσίευση της έρευνας προτείνει οι χρήστες που θέλουν να πουλήσουν τη συσκευή τους να κάνουν restore, να γεμίσουν το κινητό με άχρηστο περιεχόμενο που γράφεται επάνω στο παλιό, και να κάνουν ξανά επαναφορά δεδομένων πριν το πουλήσουν.

AVAST Used Smartphone Infographic

Μοιράσου το με τους φίλους σου: