Αυτόνομα Αυτοκίνητα Και Ταξί Σχεδιάζει Η Google

Αυτόνομα Αυτοκίνητα Και Ταξί Σχεδιάζει Η Google

Google Self-Driving Car

Όλοι μας ξέρουμε την Google, μια εταιρία που από μικρή χαρακτηριζόταν την δεκαετία του 90 με την φοβερή για τα τότε δεδομένα web μηχανή αναζήτησης της, εξελίχθηκε σε ένα γιγαντιαίο πολυεθνικό κολοσσό που πέραν των υπηρεσιών που παρήγαγε, δημιούργησε τα δικά του laptop και smartphones με το δικό της design.

Στα άμεσα σχέδια της η Google φαίνεται ότι θέλει να μπει και στον τομέα του αυτοκινήτου με την τεχνολογίας που έχει εξελίξει στο παρελθόν για αυτόνομα αυτοκίνητα. Ερχόμενη σε διαφωνίες με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες για την τοποθέτηση της τεχνολογία της σε μοντέλα συμβατικών αυτοκινήτων, φαίνεται πως έφτασε η στιγμή για την ίδια να παράγει το “δικό της” αυτοκίνητο με το δικό της design και προδιαγραφές, το οποίο θα καθιστά τον οδηγό περιττό και άπλα θα επιβλέπει την δουλειά της τεχνολογίας.

Η Google έχει τροποποιήσει ένα Toyota Prius με διάφορους αισθητήρες, ραντάρ και ειδικό λογισμικό, έχοντας ως αποτέλεσμα έτσι το κόστος ανά μονάδα να ανέρχεται στα 150,000$ (112,000€) στην Αμερική. Δεδομένου ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό, η Google θέλει να το κάνει πιο προσιτό μειώνοντας το κόστος παραγωγής του φτιάχνοντας η ίδια ορισμένα τροποποιημένα κομμάτια του αυτοκινήτου.

Τώρα η Google σε συνεργασία με την Uber θέλει να φτιάξουν 2,500 οχήματα για ταξί, βασισμένα στο μοντέλο GX3200 που έχει πάρει άδεια κυκλοφορίας από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης. Έτσι θα μάθει καλύτερα ο κόσμος τα αυτόνομα αυτοκίνητα και οι αλγόριθμοι της Google θα βελτιωθούν για όταν έρθει η στιγμή της κυκλοφορίας τους.

Μπορείς να δεις πως δουλεύουν αυτά τα αυτοκίνητα στο τροποποιημένο Toyota Prius στο παρακάτω βίντεο.

Ποια είναι η άποψή σου;

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.