Δες Βίντεο Σε 6K Τώρα Με Το RED Dragon

Δες Βίντεο Σε 6K Τώρα Με Το RED Dragon

RED DRAGON

Στις φετινές εκθέσεις CES και MWC για το 2013 είδαμε προτάσεις εταιρειών για τηλεοράσεις και tablet με ένα νέο είδος ανάλυσης, το 4K ή ultra HD. Με την συγκεκριμένη ανάλυση οι συσκευές μπορούν να αποδώσουν μέχρι και 9,83 εκατομμύρια pixels όπως το 20-ίντσο tablet της Panasonic.

Μέχρι όμως να συνηθίσουμε τις 4K συσκευές, ήρθε η εταιρεία RED με την νέα 6K ανάλυση (6144x 3160 pixels) που αποδίδει 10 φορές περισσότερο από την Full HD ανάλυση!

Για να καταλάβετε τι διαφορετικό προσφέρει απλά να σας πούμε ότι στην 2η φωτογραφία που ακολουθεί, το διακεκομμένο πλαίσιο είναι ανάλυσης 1080p, ενώ η λήψη έγινε με φακό Canon 100mm Macro f/11 (86fps, 2:1, ISO 2000) και αισθητήρα RED Dragon στα 19-megapixel.

RED Dragon sample

Η τεχνολογία αυτή είναι ακόμα υπό ανάπτυξη, οπότε δεν θα τη δούμε σύντομα να παρουσιάζεται στο κοινό. Και φυσικά η τιμή θα είναι τόσο υψηλή που κανένας δεν θα θέλει να αγοράσει κάποια τηλεόραση με 6K ανάλυση. Οι τωρινές 4K Ultra HD τηλεοράσεις κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ και φτάνουν και τα 35,000€.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.