Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Εσένα Τι Λειτουργικό Σύστημα Τρέχει Το Σπίτι Σου;

Έτσι πιθανότατα να λέμε στο μέλλον όταν επισκεπτόμαστε έναν φίλο, άφου έκανε την αρχή η Microsoft με το HomeOS.

Το λογότυπο

Το λογότυπο

Το HomeOS είναι ένα νέο λειτουργικό σύστημα που αναπτύζει το τμήμα Microsoft Research της… Microsoft. Ήδη δοκιμάζεται σε 12 πραγματικά σπίτια εδώ και 4–8 μήνες και για να δουλέψει όλες οι συσκευές πρέπει να είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους μέσω κάποιου WiFi router στο οποίο μετά συνδέεται το κινητό για τον έλεγχο αυτών.

Η χρήση του είναι πολύ απλή αφού ο τελικός χρήστης θα μπορεί απλά μέσω του λειτουργικού ή εφαρμογής στο smartphone του να δημιουργήσει εντολές. Για παράδειγμα, όταν ανοίγουμε την πόρτα να ανάβει αυτόματα το πορτατίφ. Δες το παρακάτω βίντεο για να καταλάβεις:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=W8PJ5oeWrOY&w=580&h=325]

Αυτή τη στιγμή η Microsoft δίνει το HomeOS σε ακαδημαϊκά ινστιτούτα για να αναπτυχθεί και να γίνει ακόμα καλύτερο με περισσότερες δυνατότητες. Τι λες; Θα σου αρέσει να είναι έτσι το σπίτι σου; Μη ξεχνάς ότι και η Google θέλει να επηρεάσει το τεχνολογικό μέλλον με το Google Project Glass.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: