Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Βόρεια Κορέα Έφτιαξε Το Δικό Της Android Smartphone

AS1201 Arirang

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Android tablet της Βόρειας Κορέας που μάθαμε πρώτοι στην Ελλάδα; Τώρα μετά το tablet έρχεται και smartphone!

Ο λόγος για το AS1201 Arirang, ένα κινητό που φτιάχνεται στη Πιονγκγιάνγκ, τη πρωτεύουσα της σοσιαλιστικής χώρας. Το κινητό χρησιμοποιεί το Android σε κάποια 4.x έκδοση, και όπως το tablet έχει περιορισμούς. Για παράδειγμα ο browser μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί για πλοήγηση στο κλειστό δίκτυο της χώρας με όνομα North Korean Intranet. Επίσης έρχεται με μία εφαρμογή που λέγεται “produced in Korean style”.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un πραγματοποίησε επίσκεψη την 11η Μαΐου στο εργοστάσιο που «κάνει» τις συσκευές, αλλά κάποιοι είναι επιφυλακτικοί από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν. Στο εργοστάσιο, οι εργαζόμενοι εμφανίζονται με τον αγαπητό ηγέτη τους και με τις τελικές συσκευές, όμως δεν υπήρχε καμία φωτογραφία που να δείχνει τη γραμμή παραγωγής. Παρόλο που λένε πως φτιάχνονται στην πρωτεύουσα τα κινητά, κάποιοι πιστεύουν πως έρχονται από τη Κίνα και εκεί κάνουν τις τελευταίες αλλαγές και εγκαθιστούν το λειτουργικό.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό ήταν μια επίδειξη πατριωτισμού για τη Βόρεια Κορέα. Μπορεί επίσης να είναι το πρώτο βήμα προς μια πιο ανοικτή Βόρεια Κορέα. Ο χρόνος θα δείξει. Τεχνικά χαρακτηριστικά για το κινητό, καθώς και πληροφορίες για τη τιμή του δεν έχουμε.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: