Η Intel Αναπτύσσει Υπολογιστές Που Μπορούν Να Μάθουν

Η Intel φέρεται να ξεκινά μια έρευνα στο Ισραήλ που έχει ως στόχο να αναπτύξουν συσκευές που μπορούν να μιμούνται τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να μάθουν περισσότερα για το χρήστη τους.

Intel

To Συνεργατικό Ινστιτούτο Έρευνας της Intel για την Υπολογιστική Νοημοσύνη μαζί με τους ειδικούς από το Technion στη Χάιφα και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ θα πραγματοποιήσουν την έρευνα. Ο Justin Rattner, Chief Technology Officer της Intel, δήλωσε ότι τα smartphones είναι χαζές συσκευές και ότι η μηχανική μάθηση είναι μια τεράστια ευκαιρία.

“Το smartphone μου δεν ξέρει τίποτα περισσότερο για μένα από όταν το πήρα”, πρόσθεσε. Η νέα τεχνολογία της Intel υπόσχεται να δημιουργήσει νέες εφαρμογές, όπως οι μικρές υπολογιστές που μπορείς να φορέσεις (βλέπε Google Project Glass) που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινή μας ζωή. “Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης αφήνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του στο σπίτι, η συσκευή θα θυμάται που τα άφησε την πρώτη εβδομάδα, και από τη δεύτερη εβδομάδα θα υπενθυμίσει στον χρήστη να πάρει τα κλειδιά του πριν φύγει από το σπίτι» εξήγησε ο κ. Rattner. Τέλος, πρόσθεσε ότι οι πρώτες συσκευές θα εμφανιστούν το 2014 ή 2015.

Η Intel ισχυρίζεται ότι έχει ήδη εφαρμόσει την τεχνολογία σε ψηφιακά σήματα που έχουν δημιουργηθεί για την Adidas. Ένα τέτοιο ψηφιακό σήμα φέρεται να είναι ικανό να καθορίσει το φύλο του αγοραστή, την ηλικία και το μέγεθος του παπουτσιού, ενώ προτείνει το κατάλληλο παπούτσι για αυτόν.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.