Η LG Ανακοίνωσε Τεχνολογία Αναγνώρισης Της Κίνησης Των Ματιών Για Να Ανταγωνιστεί Το Galaxy S4

Η LG Αποκαλύπτει Το Optimus G Pro 5,5-ιντσών

LG Optimus G Pro

Η LG ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία για αναγνώριση της κίνησης των ματιών που ονομάζεται Smart Video και έχει σκοπό να βοηθήσει στη προβολή βίντεο. Θα θυμάστε ότι η Samsung θα ενσωματώσει μία παρόμοια στο Galaxy S4 αλλά τελικά την πρόλαβε η LG. Αυτό που κάνει είναι να αναγνωρίζει τη θέση των ματιών του χρήστη και αυτόματα να αναπαραγάγει ή να σταματάει το βίντεο χωρίς κάποια χειροκίνητη παρέμβαση από αυτόν.

Αυτή η λειτουργία βρίσκεται μέσα στο πακετό Value Pack, το οποίο προορίζεται για το Optimus G Pro και αργότερα για τις υπόλοιπες ναυαρχίδες της Κορεάτικης εταιρίας. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα Magic Remote Pad και Text Keypad που λειτουργούν σαν τηλεχειριστήριο αποκλειστικά με τη σειρά των LG Smart TV, το Smart LED Lighting για να αλλάζεις το χρώμα των ειδοποιήσεων του LED flash, έγχρωμα emoticons για μηνύματα και τέλος το Dual Camera που πραγματοποιεί ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών, χρησιμοποιώντας την εμπρόσθια και την πίσω κάμερα. Περισσότερα μπορείς να μάθεις στο παρακάτω Δελτίο Τύπου.

Δελτίο Τύπου
Το Smart Video, μία νέα new multimedia UX λειτουργία από την LG Electronics (LG), θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά μέσω του Optimus G Pro. Η νέα λειτουργία Smart Video αλλάζει για πάντα τα δεδομένα, βελτιώνοντας την ευκολία και την άνεση στη θέαση videos στις συσκευές χάρη στην αναγνώριση της κίνησης ματιών, αποδεσμεύοντας έτσι τον χρήστη από το χειροκίνητο χειρισμό.

Μέσω της προηγμένης τεχνολογίας της LG που επιτρέπει την αναγνώριση της κίνησης των ματιών, το Smart Video αναγνωρίζει τη θέση των ματιών του χρήστη και αυτόματα αναπαραγάγει ή σταματάει το βίντεο χωρίς κάποια χειροκίνητη παρέμβαση από αυτόν. Όταν πλέον τα μάτια του χρήστη δεν εστιάζουν στην οθόνη του smartphone, η εμπρόσθια κάμερα το αναγνωρίζει και αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή του βίντεο. Όταν το βλέμμα του χρήστη επανέρχεται στην οθόνη, συνεχίζεται η αναπαραγωγή του video από το σημείο που είχε σταματήσει.

Πέραν του Smart Video, το Optimus G Pro θα διαθέτει επίσης την πρωτοεμφανιζόμενη παγκοσμίως λειτουργία Dual Camera. Η συγκεκριμένη λειτουργία αποτελεί προέκταση του Dual Recording που ξεκίνησε στο λανσάρισμα του Optimus G Pro στην κορεατική αγορά τον περασμένο μήνα. Η λειτουργία Dual Camera πραγματοποιεί ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών, χρησιμοποιώντας την εμπρόσθια και την πίσω κάμερα, δημιουργώντας μια σύνθεση «εικόνας μέσα στην εικόνα». Ο χρήστης μπορεί με αυτό τον τρόπο να γίνει μέρος της ιστορίας και όχι απλός παρατηρητής.

«Η LG καινοτομεί διαρκώς ώστε να προσφέρει με δημιουργικούς τρόπους στους καταναλωτές αξιοσημείωτη εμπειρία χρήσης», δήλωσε ο Dr. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics Mobile Communications Company. «Είναι το ελκυστικό σύνολο της εμπειρίας του χρήστη που θα διαφοροποιήσει τα smartphones από το 2013 και μετά, όχι μόνο τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις».

Οι λειτουργίες Smart Video και Dual Camera θα παρουσιαστούν ως μέρος της αναβάθμισης Value Pack που θα προσφέρεται για το Optimus G Pro στην αγορά της Κορέας τον επόμενο μήνα. Οι παραπάνω λειτουργίες θα είναι επίσης μελλοντικά διαθέσιμες για ορισμένα premium smartphones της LG.

Επιπλέον χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην αναβάθμιση του Value Pack είναι τα εξής:

Το Magic Remote Pad και το Text Keypad μέσω της λειτουργίας QRemote. Αυτές οι νέες επιλογές για το QRemote λειτουργούν αποκλειστικά με τη σειρά των LG Smart TV, ώστε να διευκολύνει τη χρήση του Optimus G Pro ως τηλεχειριστήριο για τις LG Smart TV.

Το Smart LED Lighting που τονίζει το πλήκτρο αρχικής οθόνης (home button) του Optimus G Pro θα αναβαθμιστεί, ώστε ο χρήστης να επιλέγει τα χρώματα που εκείνος επιθυμεί για τις αγαπημένες επαφές του. Ο φωτισμός LED σε διαφορετικά χρώματα θα επιτρέπει στον χρήστη να αναγνωρίζει την πηγή των εισερχόμενων και των αναπάντητων κλήσεων, καθώς και των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων και emails.

Το Video Pause/Resume επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί παύση και εκκίνηση σε λειτουργία εγγραφής (record mode) για τη δημιουργία ενός ενιαίου αρχείου video.

Τα πρώτα έγχρωμα emoticons σε Android smartphone για ακόμα περισσότερο εξατομικευμένα γραπτά μηνύματα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.