Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2011

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2011.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Microsoft αποσύρει το AVG antivirus από το Marketplace

Θυμάστε το πρώτο antivirus για Windows Phone κινητά που ανέπτυξε η AVG και κυκλοφόρησε πριν 2 μέρες; Ήρθε η ώρα να το ξεχάσετε, καθώς η Microsoft αποφάσισε να το αφαιρέσει από το κατάστημα εφαρμογών της.

Ο Justin Angel, ένας πρώην υπάλληλος της Microsoft, διαπίστωσε ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί καταχρηστικά την υπηρεσία ευρέσεως της τοποθεσίας του χρήστη (GeoCoordinateWatcher) για να παρακολουθεί τη συσκευή και να στείλει στους servers της AVG διάφορα στοιχεία, όπως τη μάρκα του κινητού, το μοντέλο, τη διεύθυνση e-mail των χρηστών και τη θέση τους!

Η εφαρμογή περιέχει διαφημίσεις και φαίνεται να κάνει κάτι παραπάνω από σάρωση για ιούς – που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένας. Η AVG βέβαια αρνείται όλες τις κατηγορίες και πιστεύει ότι όσο αυξάνονται οι χρήστες των WP κινητών, τόσο περισσότερο θα γίνεται το λογισμικό θύμα των hackers.

Εσείς τι πιστεύετε;

Πηγή: Winrumors (1, 2)

Μοιράσου το με τους φίλους σου: