Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η NASA Ετοιμάζει Δορυφόρους Βασισμένους Σε Smartphones

Η NASA θα στείλει για οικονομικούς και αποδοτικούς λόγους νέους μικρούς δορυφόρους βασισμένους στο πρώτο κινητό της Google, το Nexus One.

Οι δορυφόροι ονομάζονται PhoneSat, έχουν σχήμα κύβου και είναι εξοπλισμένοι με το 4ιντσο smartphone, εξωτερικές μπαταρίες, προειδοποιητικό ραδιοφάρο και σύστημα παρακολούθησης για να κάνει επανεκκίνηση το κινητό αν χρειαστεί. Το συνολικό κόστος αγγίζει τα $3.500.

Ο σκοπός των PhoneSat είναι να κάτσουν στο διάστημα για όχι πολύ καιρό και όσο είναι “επάνω”, να μεταδίδουν εικόνες στη Γη. Η NASA αναφέρει:

Τα σημερινά smartphones παρέχουν πολλές από τις δυνατότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία των δορυφορικών συστημάτων, όπως γρήγορους επεξεργαστές, ευέλικτα λειτουργικά συστήματα, πολλαπλούς μικροσκοπικούς αισθητήρες, φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης, κεραίες και δέκτες GPS.

Αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί η αποστολή, η NASA θα προχωρήσει στην ανάπτυξη του δεύτερου μέρος της αποστολής, PhoneSat 2.0, στην οποία οι δορυφόροι θα βασίζονται στο δεύτερο κινητό της Google, Nexus S.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: