Η Qualcomm Επιδεικνύει Οθόνη 5,1-ιντσών Ανάλυσης 2560 x 1440 577ppi

Η Qualcomm Επιδεικνύει Οθόνη 5,1-ιντσών Ανάλυσης 2560 x 1440 577ppi

Qualcomm Mirasol

Την Qualcomm θα την ξέρετε για τους επεξεργαστές που κατασκευάζει για κινητά και tablet, αλλά δεν ασχολείται μόνο με αυτά. Η εταιρεία ασχολείται και με τη νέα τεχνολογία οθονών με την ονομασία Mirasol, με σκοπό να ανταγωνιστεί τις OLED και LCD. Πως θα το καταφέρει αυτό; Με την υψηλή ανάλυση και την λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Αν και οι οθόνες αυτές θα αργήσουν να κυκλοφορήσουν, έκαναν την εμφανισή τους στην έκθεση SID στο Βανκούβερ. Σε αυτήν την έκθεση όμως η Qualcomm παρουσίασε και τα δικά της πρωτότυπα smartwatch με οθόνη Mirasol 1,5-ίντσας με 223ppi. Η οθόνη έχει σχεδιαστεί για να είναι χαμηλής κατανάλωσης και έτσι μπορεί να χαρίσει στο ρολόι μία βδομάδα παραπάνω ζωής, το οποίο είναι σημαντικό για τέτοιου είδους προϊόντα.

Για τους φαν των κινητών, η εταιρεία παρουσίασε και μια οθόνη 5,1-ιντσών για smartphones με την ανάλυση της να είναι 2560 x 1440 pixels και να φτάνει στα 577ppi! Η ανάλυση αυτή ξεπερνά κατά πολύ αυτή του HTC One και Galaxy S4, τα οποία έχουν 441ppi και 469ppi αντίστοιχα.

Αν έχετε απορία γιατί η Qualcomm δίνει τόσα πολλά pixels, η απάντηση είναι για μεγαλύτερη ευκρίνεια. Και πάλι, η οθόνη θα έχει καλύτερη απόδοση στην ενέργεια και θα κρατά 6 ώρες πιο πολύ από τις OLED και LCD και αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο για τους χρήστες.

Εάν θες να δεις τις απίστευτες οθόνες της Qualcomm ρίξε μία ματιά στο βίντεο της πηγής μας.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.