Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Κατασκευάστηκε Ο Πρώτος Υπολογιστής Που Δεν Κρασάρει

Finder logo

Πόσες φορές έχετε τα νεύρα σας επειδή ο υπολογιστής σας κρασάρει; Αυτό πρέπει να σκέφτηκαν στο University College London, όπου οι επιστήμονες του δηλώνουν ότι κατασκεύασαν τον πρώτο υπολογιστή που δεν κρασάρει. Αν έχετε απορία πως γίνεται αυτό, θα πρέπει να ξέρετε ότι σε αντίθεση με τους συμβατικούς υπολογιστές οι οποίοι παίρνουν τις διεργασίες από τη μνήμη, τις εκτελούν, γυρίζουν τα αποτελέσματα πίσω και συνεχίζουν με τις επόμενες, ο συγκεκριμένος υπολογιστής διαμοιράζει τις διαφορετικές διεργασίες σε διαφορετικά συστήματα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τα κρασαρίσματα. Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε τον υπολογιστή στην πράξη σε κάποιο βίντεο που θα δημοσίευε το πανεπιστήμιο αλλά και πόσο θα κόστιζε η αγορά του. Όπως και να έχει, σίγουρα θα είναι έτσι και οι μελλοντικοί μας υπολογιστές στο σπίτι. Ακολουθεί η δήλωση του πανεπιστημίου.

“To κάθε σύστημα διαθέτει μνήμη για δεδομένα συγκεκριμένου περιεχομένου κάτι που σημαίνει ότι μπορει να αλληλεπιδράσει μόνο με άλλα παρόμοια συστήματα. Αντί για τη χρήση program counter, οι διεργασίες εκτελούνται σε χρονικές στιγμές που επιλέγονται από γεννήτρια παραγωγής τυχαίων αριθμών. Τα συστήματα εκτελούν τις οδηγίες ταυτόχρονα χωρίς να υπάρχουν προτεραιότητες.

Ο υπολογιστής περιέχει πολλαπλά αντίγραφα των οδηγιών που αποστέλει στα συστήματα του και συνεπώς αν κάποιο από αυτά καταστραφεί, εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στα υπόλοιπα. Σε αντίθεση με τους υπολογιστές που κρασάρουν όταν ξεμένουν από μνήμη, στο συγκεκριμένο δε συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού το κάθε μεμονωμένο σύστημα έχει τη δική του ανεξάρτητη μνήμη.“

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: