Μια Ματιά Στο Tizen OS, Το Νέο Ανοιχτού Κώδικα Λειτουργικό Σύστημα

Βίντεο από μία πρωτότυπη συσκευή διέρρευσε δείχνοντας τα βασικά πράγματα του νέου αυτού λειτουργικού συστήματος, Tizen OS.

Το Tizen κινητό για προγραμματιστές
Το Tizen κινητό για προγραμματιστές

Το κινητό στην παραπάνω εικόνα πρωταγωνιστεί και στο παρακάτω βίντεο που διέρρευσε από το Handheld.com. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ένα συνέδριο στο Σαν Φραντζίσκο και εκεί πέρα εμφανίστηκε. Ονομάζεται GT-i9500 και κατασκευάστηκε από τη Samsung για τους προγραμματιστές.

Το Samsung GT-i9500 διαθέτει οθόνη 4.3 ιντσών και επεξεργαστή στο 1.2GHz, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Στο 7 λεπτών βίντεο μπορούμε να δούμε πως θα είναι το επερχόμενο Tizen:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rJ1y7CpIaVA&w=580&h=325]

Το Tizen OS κατασκευάζεται από τη Samsung και την Intel και είναι λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, δηλαδή μπορεί να το πάρει κάποιος και να του αλλάξει και να βάλει ό,τι θέλει αυτός. Φυσικά διανέμεται δωρεάν. Προς το παρών είναι σε πρώιμο στάδιο, όμως υπάρχει από τώρα κάποιο μενού ειδοποιήσεων σαν του Android, γραφικό περιβάλλον που θυμίζει το TouchWiz της Samsung (έτσι λένε όσοι το έχουν δοκιμάσει) και επικεντρώνεται στην HTML5.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.