Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2011

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2011.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Ναι, Και το iPhone Σου Μπορεί Να Κατασκοπεύσει Με Το Carrier IQ

Θυμάσαι χθες που λέγαμε για την κατασκοπία που γίνεται στα περισσότερα smartphone με ΛΣ Android και BlackBerry μέσω του προγράμματος της Carrier IQ; Τελικά δεν είναι μόνο αυτά στη λίστα! Και το iPhone σου φαίνεται ό,τι έχει εγκατεστημένο αυτό το πρόγραμμα Αλλά στην περίπτωση αυτή, καταγράφει μόνο τα τεχνικά δεδομένα και είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Για όσους δεν διάβασαν τα χθεσινά νέα, το λογισμικό κατασκοπίας της Carrier IQ καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση κάνουμε στο κινητό, τη τοποθεσίας μας, τους κωδικούς και ό,τι άλλο υπάρχει σε αυτό. Φυσικά αυτό γίνεται χωρίς την έγκριση μας και δεν μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε ή να το αφαιρέσουμε.

Τη περασμένη νύχτα, ο iOS χάκερ chpwn έκανε ένα tweet αναφέροντας ότι έχει βρει αναφορές του περιβόητου Carrier IQ και στο iOS 3. Μετά από λίγο περισσότερες παρακλήσεις, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα και στο νέο iOS 5, και συγκεκριμένα στο απόλυτο όνομα: /usr/bin/awd_ice2.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα (αν επιβεβαιωθούν)! Το Carrier IQ φαίνεται ότι δεν σε κατασκοπεύει τόσο πολύ όσο στο Android. Δηλαδή, δεν αποθηκεύει μηνύματα, e-mails, κωδικούς κτλ. Το λογισμικό αυτό ενεργοποιείται μόνο όταν το iPhone μπει σε Διαγνωστική λειτουργία, το οποίο είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Όταν ενεργοποιηθεί καταγράφει το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη τοποθεσία (αν και μόνο έχουμε ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες Τοποθεσίες από τις Ρυθμίσεις), το δίκτυο που είμαστε και μερικές πληροφορίες για τις κλήσεις που έχουμε κάνει.

Θα προσπαθήσουμε να σε κρατάμε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις σχετικά με το Carrier IQ.

Πηγή: Gizmodo

Μοιράσου το με τους φίλους σου: