Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Οι Απάνθρωπες Συνθήκες Εργασίας Στα Εργοστάσια Της Foxconn Στη Κίνα

Τα εργοστάσια της Foxconn είναι από τα πιο γνωστά εργοστάσια εκεί στη Κίνα, και ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της είναι η Apple. Αυτό που δυστυχώς τη κάνει τόσο γνωστή και στον υπόλοιπο κόσμο είναι οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Μία 18χρονη μαθήτρια από τη Κίνα πρόσφατα έπιασε δουλειά σε ένα εργοστάσιο της Foxconn. Εκείνη προφανώς δεν γνώριζε για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, και παρόλο που ένας άλλος εργαζόμενος τη προειδοποίησε και τη προέτρεψε να φύγει, εκείνη δεν τον άκουσε και άρχισε να εργάζεται εκεί.

Όπως αναφέρει η ίδια στο CNN, έπρεπε να δουλεύει 60 ώρες την εβδομάδα (αυτό σημαίνει 9 ώρες εργασίας 7 μέρες την εβδομάδα), χωρίς να δικαιούται αναρρωτική άδεια ή οτιδήποτε άλλο! Η δουλεία που της ανέθεσαν ήταν να κολλάει αυτοκόλλητα στις οθόνες των iPad και μέσα σε 20 μέρες είχε επαναλάβει την ίδια κίνηση 4.000 φορές.

Ο μικρή είχε ακούσει για επιδόματα και υπερωρίες αλλά τώρα που έχει την εμπειρία δεν θέλει με τίποτα να γυρίσει σε αυτό το εργοστάσιο! Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αντιδράσεις και αυτοκτονίες εργαζομένων που έπεφταν από τη ταράτσα του εργοστασίου! Έτσι η εταιρία αποφάσισε να δράσει και έτσι… έβαλε δίχτυα προστασίας για να αποτραπούν αυτοκτονίες!

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: