Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Ο Πιο Δυνατός Υπερυπολογιστής Εξοπλίζεται Με Το Πιο Γρήγορο Σύστημα Αποθήκευσης

Titan supercomputer

Για όσους δεν θυμούνται τον υπερυπολογιστή Titan που είχαμε αναφέρει παλιότερα, να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τον γρηγορότερο υπολογιστή στον κόσμο. Έχει ισχύ 20 petaflops και μπορεί να εκτελέσει 27 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Αποτελείται από 18,688 κόμβους και ο καθένας από αυτούς έχει έναν 16-πύρηνο AMD Opteron 6274 επεξεργαστή και έναν Nvidia Tesla K20 GPU. Οι συνολικοί πυρήνες είναι 299.008. Ο Titan τώρα θα εξοπλιστεί και με το ταχύτερο σύστημα αποθήκευσης στον κόσμο με το όνομα αυτού να είναι Dubbed Spider II. Οι ταχύτητες αποθήκευσης φτάνουν 4 terabyte/δευτερόλεπτο και ο αποθηκευτικός χώρος 40 petabytes σε συνολικά 20,000 σκληρούς δίσκους!

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: