Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Πέθανε Ο Άνθρωπος Που Δημιούργησε Το Πρώτο Φορητό Υπολογιστή

Πιθανότατα αυτή τη στιγμή να διαβάζεις το άρθρο μέσω ενός laptop, και χωρίς τον Bill Moggridge, μπορεί να μην είχες ποτέ αυτή τη συσκευή στη διάθεσή σου.

Ο Bill Moggridge, γεννημένος το 1943, είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε τον πρώτο φορητό Η/Υ, τον γνωστό Grid Compass. Πληροφοριακά, ο Grid Compass ήταν πολύ καλός για την εποχή του και χρησιμοποιήθηκε από την NASA και τον Αμερικάνικο στρατό. Φυσικά δεν είχε ενσωματωμένο σκληρό δίσκο, όμως ούτε και υποδοχή για δισκέτες.

Ο Moggridge λοιπόν, άφησε τη τελευταία του πνοή το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 69 χρονών. Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν είδε το σχεδιασμό του υπολογιστή του να τον υιοθετούν οι μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής υπολογιστών, ακόμα και αυτές που κάνουν μήνυση σε άλλες για αντιγραφή του σχεδιασμού των προϊόντων τους (βλ. Apple). Μάλιστα το 2012 πήρε το βραβείο σχεδιασμού “Prince Philip Designers Prize” στην Αγγλία.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: