Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Πέθανε Ο Άνθρωπος Που Εφηύρε Το Ποντίκι Του Υπολογιστή

Doug Engelbart

Ίσως να μην τον γνωρίζετε πολλοί, όμως ο Doug Engelbart είναι ο άνθρωπος που έφτιαξε το ποντίκι για τους υπολογιστές και βοήθησε στην ανάπτυξη πολλών βασικών τεχνολογιών πληροφορικής που τώρα θεωρούμε δεδομένα. Δυστυχώς αυτός ο άνθρωπος απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μέσω ενός tweet από το Computer History Museum στο Mountain View της Καλιφόρνιας, όπου ο Engelbart έκανε την περισσότερη δουλειά του.

Ο Engelbart έκανε την πρώτη επίδειξη του ποντικιού του υπολογιστή το 1968, η οποία ονομάστηκε “Mother of All Demos.” Εκτός από το ποντίκι, ο Engelbart παρουσίασε πολλές τεχνολογίες που είναι πλέον βασικές στην Πληροφορική, συμπεριλαμβανομένης της τηλεδιάσκεψης, επεξεργασίας κειμένου, υπερκειμένου και συνεργατικής επεξεργασίας. Όλα είναι στα βίντεο παρακάτω. Επίσης έκανε έρευνα για γραφικά περιβάλλοντα χρήστη που και αυτή βοήθησε στην ανάπτυξη των UI.

Ο Engelbart ήταν παντρεμένος με την Karen O’Leary Engelbart, με την οποία είχε κάνει τέσσερα παιδιά, και αυτά με τη σειρά τους άλλα εννιά, σύμφωνα με τη Wikipedia.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: