Παράλυτος Άντρας Γράφει Στο Twitter Χρησιμοποιώντας Τα Μάτια Του

Ο Tony Nicklinson έχει παραλύσει εντελώς και μπορούν να κινηθούν μόνο τα μάτια του. Με το ‘Hello World’ tweet του απέκτησε 2.500 followers σε 24 ώρες.

Ο 57χρονος Tony από τη Μεγάλη Βρετανία έχει σύνδρομο εγκλεισμού -είναι διανοητικά ξύπνιος, αλλά φυσικά παράλυτος- για 7 χρόνια, το οποίο απέκτησε όταν ήρθε στην Αθήνα το 2005 για επαγγελματικούς λόγους και υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε στην επικοινωνία του με τον κόσμο. Έχει έναν υπολογιστή με εγκατεστημένο ένα λογισμικό για αναγνώριση της κίνησης των ματιών του, και έτσι ο υπολογιστής του μπορεί να μετατρέψει τις κινήσεις σε γράμματα.

Έτσι έφτιαξε έναν λογαριασμό στο Twitter, @TonyNicklinson, έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα 11 tweets και σύντομα θα ξεπεράσει τους 10.000 followers. Το πρώτο του ήταν είναι:

Ο Tony πριν το ατύχημα είχε μία δραστήρια ζωή, και επειδή τη τωρινή την περιγράφει σαν “βαρετή, άθλια, μειωτική, αναξιοπρεπή και απαράδεκτη” (δεν έχει και άδικο), θα πάει στο ανώτατο δικαστήριο για να υποστηρίξει ότι ένας γιατρός θα πρέπει να επιτρέπεται νόμιμα να τερματίσει τη ζωή του, γιατί η νομοθεσία το απαγορεύει αυτό.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.