Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2011

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2011.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Πως να έχετε scrolling σαν του OS X Lion στο Windows

Εάν έχετε δοκιμάσει το Mac OS X Lion, είστε πιθανώς εξοικειωμένοι με το νέο τρόπο που γίνεται το scrolling σε μία σελίδα, πρόγραμμα ή φάκελο. Αν είστε κάτοχος ενός υπολογιστή με Windows και θέλετε να “μεταφέρετε” αυτό το νέο τρόπο κυλήματος στο PC σας… there is an app for that.


Στο Windows, από προεπιλογή, όταν κυλάμε προς τα πάνω το τροχό, αυτόματα ανεβαίνει και η σελίδα προς τα επάνω, και αντίστροφα. Ο ίδιος τρόπος χρησιμοποιείται για δεκαετίες, μέχρι που ήρθε η Apple (εμπνευσμένη από το iOS) με το OS X Lion και έφερε τα πάνω-κάτω, στη κυριολεξία.

Αν λοιπόν θέλετε το εν λόγω τρόπο κυλήματος, θα χρειαστείτε:

  • Το πρόγραμμα AutoHotKey για να τρέξει ένα κώδικα. Αν δεν το έχετε ήδη μπορείτε να το βρείτε εδώ.
  • Το αρχείο που χρειάζεται για να αντιστραφεί το scrolling. Κατεβάστε το από εδώ.
  • Και φυσικά ένα υπολογιστή με Windows.

Εάν έχετε κατεβάσει τα 2 παραπάνω αρχεία, μπορείτε να συνεχίσετε στη τελευταία χρονοβόρα διαδικασία. Απλά θα πρέπει να “φυλάξετε” το ReverseScrollingWindows.ahk σε ένα ασφαλή φάκελο και να πατήσετε 2 φορές κλικ για να το τρέξει το AutoHotkey. Αν δεν εμφανιστεί κάποιο παράθυρο, μην ανησυχείτε, τρέχει στο παρασκήνιο.

Να θυμάστε ότι το αντίστροφο scrolling λειτουργεί μόνο για το τροχό στο ποντίκι/trackpad. Τα βελάκια στην οθόνη λειτουργούσαν όπως πάντα. Επίσης, το scrolling δεν είναι τόσο ομαλό όσο στο Mac OS X.

Πηγή: Redmond Pie.com

Μοιράσου το με τους φίλους σου: