Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2011

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2011.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Πως να εγκαταστήσετε το OS X Lion μέσω DVD δίσκου

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα το OS X Lion στο Mac App Store. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, είναι διαθέσιμη μόνο στο App Store, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να το κατεβάσουμε για κάθε υπολογιστή Mac μας, ξεχωριστά κάθε φορά. Δεν θα ήταν ωραίο εάν θα μπορούσαμε να το εγκαταστήσουμε σε όλα τα εξουσιοδοτημένα Mac μας χωρίς να έχουμε το πρόβλημα της λήψης κάθε φορά; Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε πως να κάψετε το OS X Lion σε ένα DVD και να το εγκαταστήσετε ακριβώς όπως το Snow Leopard σε όλους τους Mac σας.

Τι χρειάζεστε:

  • Πρόσβαση στο Mac App Store με Apple ID και κάρτα για την αγορά του Mac OS X 10.7 Lion (€23,99).
  • Ένα Mac με υποδοχή για CD/DVD.
  • Τουλάχιστον 4 GB ελεύθερα στο σκληρό δίσκο (8 GB θα ήταν καλύτερα).
  • Ένα άδειο DVD δίσκο (4.7 GB).

Άμα έχετε όλα τα παραπάνω, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.
Βήμα 1: Κατεβάστε το OS X Lion από το Mac App Store (εάν δεν το έχετε κάνει ήδη).
Βήμα 2: Μόλις κατεβεί, εντοπίστε το στο Finder, πατήστε δεξί κλικ και έπειτα “Show Package Contents”.
Βήμα 3: Τώρα πηγαίντε στο “Contents”, πλοηγηθείτε στο “Shared Support” και ύστερα βρείτε ένα .dmg αρχείο με όνομα “InstallESD.dmg”.
Βήμα 4: Κάντε αντιγραφή το “InstallESD.dmg” στην επιφάνεια εργασίας για περισσότερη άνεση. Εάν δεν έχετε τον επαρκή χώρο στο σκληρό δίσκο, μην κάντε αυτό το βήμα.
Βήμα 5: Σε αυτό το σημείο είστε έτοιμοι να κάψετε το Lion σε ένα άδειο DVD. Ανοίξτε το Disk Utility και πατήστε στην επιλογή “Burn”.
Βήμα 6: “Disk Utility” θα σας ρωτήσει τώρα τι θέλετε να κάψετε. Απλά επιλέξτε το αρχείο “InstallESD.dmg” που έχετε τοποθετήσει στην επιφάνεια εργασίας σας στο βήμα 4 (εναλλακτικά βρείτε το στο φάκελό του).
Βήμα 7: Βάλτε το άδειο DVD δίσκο στο Mac σας και αφήστε το πρόγραμμα να το κάψει.

Αυτό ήταν. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Mac OS X Lion γρήγορα σε όλους τους Mac υπολογιστές σας.
Ακόμα και αν δεν έχετε δεύτερο υπολογιστή Apple, καλό θα ήταν να έχετε ένα τέτοιο DVD διότι μπορεί να χρειαστεί να του κάνετε format ή να έχει κάποιο πρόβλημα και απλά να μην έχετε πρόσβαση στο λειτουργικό για να τρέξετε το συγκεκριμένο αρχείο για επανεγκατάσταση.

Πηγή: RedMond Pie.com

Μοιράσου το με τους φίλους σου: