Τα Νέα iBooks 2, iBooks Author Και iTunes U Από Την Apple

Η Apple στο τελευταίο της event που πραγματοποίησε πριν λίγες ώρες επικεντρωνόταν στην εκπαίδευση και έτσι στη παρουσίαση νέων υπηρεσιών και λογισμικού. Τα τρία πράγματα που παρουσίασε είναι το αναβαθμισμένο iBooks 2, το iBooks Author και iTunes U.

iBooks 2


Το iBooks 2 που παρουσίασε και πρώτο, είναι προφανώς η αναβαθμισμένη έκδοση του τωρινού iBooks και προσφέρει νέες δυνατότητες που φέρνουν τη ανάγνωση των ψηφιακών βιβλίων ένα βήμα παραπέρα. Με τη νέα έκδοση ο συγγραφέας του βιβλίου μπορεί να τοποθετήσει βίντεο, 3D κινούμενα στοιχεία, pinch-to-zoom για μεγέθυνση των φωτογραφιών και σε οριζόντια προβολή ο χρήστης μπορεί να διαβάσει το βιβλίο όπως είναι κανονικά. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει επί τόπου σημειώσεις και να υπογραμμίσει το κείμενο.

Το iBooks 2 ήδη βρίσκεται στο App Store και όλοι μπορούν να κάνουν αναβάθμιση στην εφαρμογή.

—Textbooks

Τα textbooks είναι εκείνα τα εξελιγμένα βιβλία που αναφέραμε παραπάνω. Έχει ήδη ανοιχτεί η νέα κατηγορία στο iTunes Store για αυτά και προς το παρών είναι άδεια.
Τα textbooks θα προσφέρονται με τιμή $14.99 και τα textbooks για το Γυμνάσιο και Λύκειο θα κοστίζουν $14.99 ή λιγότερο.

Για να πάρετε μία γεύση από τα textbooks μπορείτε να κατεβάστε το E. O. Wilson’s Life on Earth, ένα βιβλίο με μέγεθος 965ΜΒ που μιλάει για βιολογία. Είναι δωρεάν και απαιτείται το iBooks 2, όπως και για κάθε textbook.

iBooks Author

Με την εισαγωγή των textbooks στο iTunes Store η Apple παρουσίασε και ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται iBooks Author. Το iBooks Author είναι ένα πρόγραμμα αποκλειστικά για Mac στο οποίο οι συγγραφείς μπορούν να γράψουν και να σχεδιάσουν ένα textbook.
Σαν πρόγραμμα είναι πολύ απλό και ο συγγραφέας δεν θα δυσκολευτεί καθόλου επειδή υπάρχουν ταμπλέτες, drag-and-drop για πολυμέσα και δουλεύει σε συνεργασία με το Pages του Keynote. Μετά τη συγγραφή του βιβλίου μπορεί να γίνει άμεση υποβολή στο iTunes Store ή/και προβολή στο iPad.

Το iBooks Author προσφέρεται εντελώς δωρεάν στο Mac App Store. Μπορείτε να μπείτε εδώ και να το κατεβάσετε.

iTunes U


Το iTunes U είναι ένας online χώρος στο iTunes Store όπου πανεπιστήμια μπορούν να ανεβάσουν podcasts με μαθήματα. Αυτός ο χώρος αναβαθμίστηκε με εφαρμογή για τα iPhone, iPod touch και iPad. Στην εφαρμογή που μπορείτε να τη κατεβάσετε από εδώ, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημοσιεύουν μηνύματα με την τάξη τους στο τμήμα όλων των μηνυμάτων, και να ορίσουν τις αναθέσεις. Αυτά εμφανίζονται αυτόματα στο iBooks σε ένα νέο τμήμα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.