Το Android Κινητό Σου Καταγράφει Οτιδήποτε Κάνεις… Φυσικά Χωρίς Την Έγκρισή Σου

Το μικρό πράσινο ρομποτάκι που κρύβεται στη καρδιά του έξυπνου κινητού σου δεν είναι τόσο χαριτωμένο όσο νόμιζες. Άμα είσαι iFan μπορείς να ανακουφιστείς μαθαίνοντας δεν έχεις το μοναδικό κινητό που “απλά” καταγραφεί τη τοποθεσία σου και άμα έχεις Android (ειδικά αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν στη κατασκοπία) να ταραχτείς.

Στο βίντεο, ο 25χρονος Android προγραμματιστής Trevor Eckhart, παρουσιάζει το πως το Android κινητό σου καταγράφει τα ΠΆΝΤΑ που γίνονται στη συσκευή. Από κλήσεις, κωδικούς και άνοιγμα εφαρμογών, μέχρι και το πάτημα ενός κουμπιού! Διάβασε τη συνέχεια για τις πληροφορίες.

Το πρόγραμμα κατασκοπείας που έχει ενσωματωθεί στις τελευταίες εκδόσεις του Android αναπτύσσεται από τη Carrier IQ. Ακόμα χειρότερα, αυτό το λογισμικό έχει ενσωματωθεί στα περισσότερα Android που έχουν πωληθεί, σίγουρα σε όλα τα μελλοντικά (εκτός αν δημιουργηθεί θέμα και το αφαιρέσουν), ακόμα και στα κινητά της R.I.M. (τα BlackBerry) και της Nokia! Ανεξαρτήτως αν το κινητό είναι αγορασμένο με ή χωρίς σύνδεση, αυτό υπάρχει.

Σε αντίθεση με το πρόβλημα του ΛΣ του iPhone το οποίο κατέγραφε που βρισκόμασταν, το λογισμικό της Carrier IQ καταγράφει τα πάντα. Τα πάντα!

Πως Δουλεύει;

Το λογισμικό της Carrier IQ είναι εγκατεστημένο στο βαθύτερο επίπεδο του κινητό σου. Δεν ξέρεις ότι είναι εκεί, εκτός αν είσαι κάποιος “τρελός” προγραμματιστής. Ποτέ δεν σε προειδοποίησε για αυτό. Δεν μπορείς να επιλέξεις να συλλέγει τα δεδομένα, ούτε να εξαιρεθείς.

Το πιο ίσως… “εξοργιστικό” είναι ότι ακόμα και αν επιλέξουμε να μην σταλθεί η τοποθεσία μας σε ένα πρόγραμμα, αυτό το λογισμικό χωρίς την άδειά μας, θα την αποθηκεύσει! Με άλλα λόγια, όπου και αν είμαστε και ό,τι, μα ό,τι και αν κάνουμε στο κινητό, αποθηκεύεται ανώνυμα και κάπου στέλνεται. Μπαίνουμε στο Facebook και πατάμε αποθήκευση κωδικού; Αποθηκεύεται και στη τοπική βάση δεδομένων του κινητού, αλλά και στο πρόγραμμα. Ακόμα πιο απλά; Ξέρουν τα πάντα για εμάς.

Πως Το Αποφεύγουμε;

Δεν γίνεται! Από τη στιγμή που ενεργοποιήσουμε τη συσκευή τρέχει μαζί με το πυρήνα του Android, δεν εμφανίζεται πουθενά στις Ρυθμίσεις ή μέσω κάποιου προγράμματος, και τέλειος προγραμματιστής και αν είσαι δεν μπορείς να το αφαιρέσεις.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι μία καλοστημένη φάρσα και ότι σε μία το πολύ εβδομάδα θα έχει βγει ο Trevor για να πει ήταν μία φάρσα.

Ενημέρωση 1η: Ήταν σίγουρο ότι θα υπάρχει ενημέρωση. Ο Gretchen Bender, ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις της Nokia, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο κάποιο κατασκοπευτικό πρόγραμμα της CarrierIQ στα κινητά της εταιρίας.

Πηγή: Gizmodo

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.