Το Android Κυριαρχεί Στην Αγορά Των Κινητών, Είναι Στα 3 Από Τα 4 Smartphone

Όταν η Android ανέπτυσσε το λειτουργικό της το 2003 σίγουρα δεν θα φανταζόταν ότι θα την εξαγόραζε η Google το 2005 και το 2012 θα ήταν το κυρίαρχο σύστημα στα smartphone.

Σύμφωνα με τα τελευταία νούμερα της IDC, το Android βρίσκεται στα 3 από τα 4 smartphone που πωλήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του έτους. Συνολικά πουλήθηκαν 181 εκατομμύρια smartphone, εκ των οποίων το 75% -δηλαδή τα 136 εκατομμύρια-, ήταν Android.

Η πλατφόρμα της Google έχει δει τεράστια αύξηση της τάξης του 91,5% από έτος-σε-έτος χάρη στις πάρα πολλές συσκευές με Android εκεί έξω. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι έχουν πουληθεί σε λιγότερο από δύο μήνες περισσότερα από 3 εκατ. Galaxy Note II, πάνω από 20 εκατ. Galaxy SIII και πάνω από 1 εκατ. Nexus 7.

Μετά το Android, βρίσκουμε στη λίστα το iOS στη δεύτερη θέση με το iPhone 5 να πουλάει λιγότερα από όσα περίμεναν οι άνθρωποι της Apple (πουλήθηκαν 26.9 εκατ. μέχρι τώρα), μετά το BlackBerry που ακόμα κρατάει στη 3η, μετά το Symbian και το Windows Phone, ενώ μετά υπάρχουν τα μικρότερα λειτουργικά όπως το Meego.

Παρακάτω είναι ο πίνακας με τα νούμερα:

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.