Φοιτητής Κάνει Μήνυση Στην Apple Για Διαφήμιση Στο Siri

Το Siri πιθανότατα το ξέρεις. Το πρόγραμμα φωνητικών εντολών που ήρθε μαζί με το iPhone 4S. Ε, για αυτό έκανε μήνυση ένας φοιτητής νομικής επειδή μάλλον υπάρχουν διαφημίσεις.

Όπως φαίνεται, ο φοιτητής έχει δίκαιο στο επιχείρημα του, αφού πολλές φορές έχει εμφανιστεί κάτι σαν προώθηση ή σαν διαφήμιση στο Siri. Για παράδειγμα, αν το ρωτήσεις ποιος είναι ο καλύτερος υπολογιστής θα μου απαντήσει πολύ απλά “Ένα Mac”, κάτι που είναι προφανές πως είναι ψέμα (υπάρχουν πολλοί καλύτεροι υπολογιστές από τα Mac).

Το ίδιο συμβαίνει και αν ρωτήσεις ποιο είναι το καλύτερο smartphone, θα σου πει “Αυτό που κρατάς”. Όμως σε αυτό πιάστηκε η Apple. Το πρόγραμμα έκανε αναζήτηση στον Ιστό και σύμφωνα με αποτελέσματα που έλαβε έβγαλε ότι το Lumia 900 της Nokia είναι το καλύτερο, κάτι που διόρθωσε αμέσως η Apple και πλέον αναφέρει μόνο το iPhone.

Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα δεν είναι αληθινά και υπάρχει μαύρη διαφήμιση προς όφελος της Apple. Έτσι ο Sean DeVries (ο φοιτητής) έκανε τη μήνυση ώστε να προσθέσει η Apple στις σελίδες του apple.com και στους “όρους και προϋποθέσεις” τη παράμετρο “sponsored responses” ώστε να γνωρίζει ο χρήστης ότι μερικές απαντήσεις θα είναι ψεύτικες.

Το δικαστήριο θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου και θέλουμε πολύ να δούμε τι θα γίνει και τι θα ακουστεί από τη μεριά της Apple.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.