Όλα Τα Χαρακτηριστικά Του Windows Phone 8

Η Microsoft ανακοίνωσε χθες το απόγευμα, όπως είχε προγραμματίσει, τα νέα χαρακτηριστικά του Windows Phone 8 και πλέον έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα του λειτουργικού.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Windows Phone 8 είναι:

  • Νέα Αρχική οθόνη. Η γνωστή Αρχική οθόνη που γνωρίζουμε εδώ και μήνες. Θα έρθει και στα τωρινά Windows Phone κινητά. Λίγο-πολύ όλοι τη ξέρουν. Τρία μεγέθη Tiles (μικρό-μεσαίο-μεγάλο) που μπορεί να ορίσει ο χρήστης σε κάθε Tile και νέα χρώματα.
  • Εφαρμογές. Με το Windows Phone Store να φιλοξενεί πάνω από 120.000 εφαρμογές, η Microsoft φέρνει 46 από 50 πιο γνωστές εφαρμογές στα Windows Phone. Pandora με πρόσβαση τσάμπα για ένα χρόνο, Temple Run, Jetpack Joyride και άλλα είναι στη λίστα. Επίσης υπάρχουν και νέες εφαρμογές για Facebook, Twitter, Skype.
  • Kid’s Corner. Ένα μέρος για τα παιδιά και όχι μόνο. Ο γονέας μπορεί να κλειδώσει το κινητό με κωδικό και να το δώσει στο παιδί του (ή σε φίλο) με περιορισμένη πρόσβαση. Μπορεί να ορίσει σε ποιες εφαρμογές έχει πρόσβαση, το παιδί/φίλος μπορεί να ακούσει μουσική και άλλα. Ειδοποιήσεις και μηνύματα θα συνεχιστούν να έρχονται αλλά κρυφά, ενώ οι κλήσεις θα φαίνονται κανονικά.
  • DataSense. Καταγράφει τα δεδομένα του 3G που καταναλώνουμε για να έχουμε τον έλεγχο και μπορούν να εμφανιστούν και στο Live Tile που διαθέτει. Επίσης, μπορεί να συμπιέσει τις σελίδες για λιγότερη κατανάλωση bytes, αλλά χρειάζεται συνεργασία με τον παροχέα για να ενεργοποιηθεί. Στην Ελλάδα για αρχή δεν θα είναι διαθέσιμο. Επίσης ψάχνει και για κοντινά WiFi για να μην χρησιμοποιεί το 3G/4G. Πολύ χρήσιμο.
  • Skype. Οι χρήστες του Skype θα το λατρέψουν. Πλέον μπορούμε να δεχτούμε κλήσεις στο Skype χωρίς να τρέχει το πρόγραμμα! Μάλιστα, δεν τρέχει ο κώδικάς του για να μην ‘τρώει’ μπαταρία.
  • Κάμερα. Μέσω του Camera Hub όχι απλά τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο, αλλά μέσω των Lens, που πρόκειται για εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη κάμερα, μπορούμε να βάλουμε φίλτρα και άλλα.
  • People Hub Rooms. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ομάδες ανθρώπων, πχ οικογένεια, και να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Είτε είναι σε Google+, Facebook, Twitter, LinkedIn ή Windows Live μπορούμε να επικοινωνήσουμε. Μπορούμε να στείλουμε αρχεία, να κάνουμε κλήση/βίντεοκλήσει ή chat και άλλα. Δεν χρειάζεται ο άλλος να έχει Windows Phone.
  • Live Wallpapers. Οι εφαρμογές μπορούν να δείξουν δικά τους δεδομένα στην οθόνη κλειδώματος. Το Bing αλλάζει καθημερινά το wallpaper, το Facebook δείχνει τις φωτογραφίες του χρήστη και άλλα τέτοια.
  • Λοιπά. Υπάρχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που μπορείς να διαβάσεις εδώ.
  • Κυκλοφορία. Όλα τα κινητά με Windows Phone 8 θα κυκλοφορήσουν μέσα στον Νοέμβριο.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iGJkf0Lg0mE&w=600&h=338]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=xAEdMI2ZE88&w=600&h=338]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=B9zhklbjw20&w=600&h=338]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.