Εύκαμπτες Οθόνες Σε Κινητά και Tablets Παρουσιάζονται Στη CES 2013

Εύκαμπτες Οθόνες Σε Κινητά και Tablets Παρουσιάζονται Στη CES 2013

YOUM CES 2013

Η Samsung και η Plastic Logic αναπτύσσουν τεχνολογίες για χρησιμοποίηση οθονών που μπορούν να λυγίσουν χωρίς να σπάσουν, και τις παρουσίασαν στην έκθεση CES. Η πρώτη εταιρία παρουσίασε ένα πρωτότυπο μοντέλο smartphone κινητού στη επωνυμία YOUM, ενώ η δεύτερη παρουσίασε ένα εύκαμπτο tablet.

Η παρουσίαση των Samsung YOUM έγινε χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο smartphone κινητό που τρέχει Windows Phone 8 OS και στιγμιότυπα από την παρουσίαση υπάρχουν στα δύο παρακάτω βίντεο. Φυσικά είναι ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης και δεν περιμένουμε να τα δούμε στην αγορά σύντομα.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6OYTyl3ipgk&w=640&h=360]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=eX26u64_gOQ&w=640&h=360]

Σειρά έχει τώρα η Plastic Logic που ανακοίνωσε το PaperTab, ένα πρωτότυπο tablet με εύκαμπτη οθόνη 10.7 ιντσών υψηλής ανάλυσης αλλά όχι έγχρωμη. Χρησιμοποιεί τον Intel Core i5 για να κάνει όλη τη δουλειά, όμως δεν γνωρίζουμε τι λειτουργικό τρέχει (πιθανότητα της εταιρίας). Σκοπός του είναι να αντικαταστήσει το χαρτί και χρησιμοποιεί κάποια τεχνολογία τύπου NFC για να ανταλλάξει δεδομένα με άλλα PaperTab ή να ενωθεί με άλλες οθόνες δημιουργώντας μια μεγαλύτερη. Ούτε αυτό ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=81iiGWdsJgg&w=640&h=360]

Πηγές: 1, 2, 3, 4

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.