Η Apple Ανακοίνωσε Το OS X Mavericks: Λίγες Και Καλές Αλλαγές

Η Apple Ανακοίνωσε Το OS X Mavericks: Λίγες Και Καλές Αλλαγές

OS X Mavericks

Η Apple σε μία εκδήλωση του WWDC 2013 αποκάλυψε το νέο λειτουργικό σύστημα των Mac, το οποίο λέγεται OS X Sea Lion και δεν φέρνει πολλές αλλαγές στα Mac. Αστειευόμαστε όπως και η Apple – για να “γιορτάσουν” το τέλος των ονομάτων ζώων μας έκαναν την φάρσα πως και καλά λέγεται OS X Sea Lion με λογότυπο αυτό παρακάτω. Οι νέες εκδόσεις του OS X πλέον παίρνουν ονόματα περιοχών, και για τα επόμενα 10 χρόνια θα παίρνουν από το Σαν Φρανσίσκο. Το νέο ονομάζεται Mavericks.

Το OS X Mavericks λοιπόν, προσφέρει ότι ζητάγαμε μέχρι τώρα και παραπάνω. Καρτέλες στο Finder ώστε να μην ανοίγουν πολλά παράθυρα αν ανοίγουμε πολλούς φακέλους, tags στα αρχεία ώστε να μπορείς να κατηγοριοποιήσεις και να κάνεις πολύ καλύτερη αναζήτηση και υποστήριξη πολλών οθονών. Μπορείς ακόμα να συνδέσεις το Apple TV και να μεταφέρεις το παράθυρο στην τηλεόραση (φανταστείτε πόσο εύκολο θα είναι να βλέπεις ταινίες στην τηλεόραση). Έχουν γίνει και κάποιες διορθώσεις κάτω από το γραφικό περιβάλλον ώστε να κάνει αυτόματα ενημερώσεις όσο είναι σε sleep mode και να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για να αυξηθεί η διάρκεια μπαταρίας στα MacBook.

Σε νέες εφαρμογές έχουμε το Maps και iBooks. Είναι προφανές τι κάνουν και τα δύο. Με το Maps έχεις τους κάρτες της Apple με το Flyover για 3D προβολή πόλεων και μνημείων με μεταφορά των οδηγιών ή τοποθεσίας στο iPhone με ένα κουμπί. Με το iBooks διαβάζεις βιβλία και μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις. Το Siri δεν το είδαμε ούτε τώρα στα Mac.

Τέλος, έχει γίνει και πάρα πολύ δουλειά στο κέντρο ειδοποιήσεων. Το OS X Notification Center πλέον μπορεί να εμφανίζει τις ειδοποιήσεις του iOS Notification Center, δηλαδή του κινητού σου. Επιπλέον, όταν “ξυπνάς” το Mac σου από sleep mode τότε εμφανίζει αυτόματα όλες τις ειδοποιήσεις ώστε να μην χάνεις τίποτα. Μπορείς ακόμη και και να απαντήσεις σε μία ειδοποίηση με ένα κλικ ώστε να μην ανοίγεις την εφαρμογή – απλά πατάς στο κουμπί που έχει σε εκείνο το pop-up πάνω δεξιά.

Οι προγραμματιστές μπορούν από τώρα να δοκιμάσουν το Mavericks, ενώ σε όλο το κόσμο η τελική έκδοση θα διατεθεί το φθινόπωρο.

OS X Sea Lion

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.