Η NASA Ετοιμάζει Δορυφόρους Βασισμένους Σε Smartphones

Η NASA θα στείλει για οικονομικούς και αποδοτικούς λόγους νέους μικρούς δορυφόρους βασισμένους στο πρώτο κινητό της Google, το Nexus One.

Οι δορυφόροι ονομάζονται PhoneSat, έχουν σχήμα κύβου και είναι εξοπλισμένοι με το 4ιντσο smartphone, εξωτερικές μπαταρίες, προειδοποιητικό ραδιοφάρο και σύστημα παρακολούθησης για να κάνει επανεκκίνηση το κινητό αν χρειαστεί. Το συνολικό κόστος αγγίζει τα $3.500.

Ο σκοπός των PhoneSat είναι να κάτσουν στο διάστημα για όχι πολύ καιρό και όσο είναι “επάνω”, να μεταδίδουν εικόνες στη Γη. Η NASA αναφέρει:

Τα σημερινά smartphones παρέχουν πολλές από τις δυνατότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία των δορυφορικών συστημάτων, όπως γρήγορους επεξεργαστές, ευέλικτα λειτουργικά συστήματα, πολλαπλούς μικροσκοπικούς αισθητήρες, φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης, κεραίες και δέκτες GPS.

Αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί η αποστολή, η NASA θα προχωρήσει στην ανάπτυξη του δεύτερου μέρος της αποστολής, PhoneSat 2.0, στην οποία οι δορυφόροι θα βασίζονται στο δεύτερο κινητό της Google, Nexus S.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.