Ναι, Και το iPhone Σου Μπορεί Να Κατασκοπεύσει Με Το Carrier IQ

Θυμάσαι χθες που λέγαμε για την κατασκοπία που γίνεται στα περισσότερα smartphone με ΛΣ Android και BlackBerry μέσω του προγράμματος της Carrier IQ; Τελικά δεν είναι μόνο αυτά στη λίστα! Και το iPhone σου φαίνεται ό,τι έχει εγκατεστημένο αυτό το πρόγραμμα Αλλά στην περίπτωση αυτή, καταγράφει μόνο τα τεχνικά δεδομένα και είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Για όσους δεν διάβασαν τα χθεσινά νέα, το λογισμικό κατασκοπίας της Carrier IQ καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση κάνουμε στο κινητό, τη τοποθεσίας μας, τους κωδικούς και ό,τι άλλο υπάρχει σε αυτό. Φυσικά αυτό γίνεται χωρίς την έγκριση μας και δεν μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε ή να το αφαιρέσουμε.

Τη περασμένη νύχτα, ο iOS χάκερ chpwn έκανε ένα tweet αναφέροντας ότι έχει βρει αναφορές του περιβόητου Carrier IQ και στο iOS 3. Μετά από λίγο περισσότερες παρακλήσεις, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα και στο νέο iOS 5, και συγκεκριμένα στο απόλυτο όνομα: /usr/bin/awd_ice2.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα (αν επιβεβαιωθούν)! Το Carrier IQ φαίνεται ότι δεν σε κατασκοπεύει τόσο πολύ όσο στο Android. Δηλαδή, δεν αποθηκεύει μηνύματα, e-mails, κωδικούς κτλ. Το λογισμικό αυτό ενεργοποιείται μόνο όταν το iPhone μπει σε Διαγνωστική λειτουργία, το οποίο είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Όταν ενεργοποιηθεί καταγράφει το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου, τη τοποθεσία (αν και μόνο έχουμε ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες Τοποθεσίες από τις Ρυθμίσεις), το δίκτυο που είμαστε και μερικές πληροφορίες για τις κλήσεις που έχουμε κάνει.

Θα προσπαθήσουμε να σε κρατάμε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις σχετικά με το Carrier IQ.

Πηγή: Gizmodo

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.