Τι Περιμένουμε Να Δούμε Από Τη Σημερινή Εκδήλωση Της Apple

23 Οκτωβρίου 2012: Η ημέρα που επέλεξε η Apple για “να μας δείξει κάτι ακόμα” σε εκδήλωση (event). Τι είναι αυτό το ‘κάτι’ όμως; Πάμε να τα δούμε όλα ένα-ένα, όπως αναφέρουν οι φήμες.

iPad mini

Το iPad mini είναι το προϊόν της Apple που οι άνθρωποι θα σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα της εταιρίας για να αποκτήσουν τόσο παθιασμένα. Το tablet αυτό, όπως αναφέρει και το όνομά του, είναι η μικρότερη έκδοση του iPad, με οθόνη 7,85 ιντσών με λόγο 4:3, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι Retina. Ο επεξεργαστής ίσως είναι ίδιος με του iPad 3 (A5 32nm High-K + Metal Gate gate first) ή κάποια ξεχωριστή έκδοση αποκλειστικά για αυτό το tablet.

Σε άλλα χαρακτηριστικά του iPad mini έχουμε τη θύρα Lighting που γνωρίσαμε στο iPhone 5, μπαταρία 4490 mAh (3.72 volts, 16.7 Whr) που είναι 3 φορές μεγαλύτερη από αυτή του iPhone 5 και έκδοση για 4G LTE.

Η τιμή του mini θα ξεκινάει από τα $329 για το φθηνότερο με WiFi μόνο και θα καταλήγει στα $659 με 4G LTE. Παρακάτω είναι ο πίνακας τιμών που διέρρευσε:

iPad

Το iPad 3ης γενιάς θα λάβει μία πολύ μικρή αναβάθμιση. Θα πάρει και αυτό τη θύρα Lighting του iPhone και του μικρού iPad και νέα κάρτα δικτύου για ευρύτερη κάλυψη του 4G δικτύου.

iTunes

Η Apple θα αναφέρει και νέα για το iTunes 11 του μάθαμε τον Σεπτέμβριο. Ίσως το κυκλοφορήσουν ή αναφέρουν νέα χαρακτηριστικά. Για αυτά που έχουν ανακοινωθεί ήδη, μπορείς να τα διαβάσεις εδώ.

Λοιπές Εφαρμογές

Δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει νέο προϊόν και να μην υπήρχαν ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές για αυτό. Έτσι η Apple επανασχεδιάζει τις δικές της, για παράδειγμα το iBooks που θα φτάσει στην έκδοση 3.0, όπως φαίνεται στην εικόνα από πάνω που διέρρευσε.

Mac

Πέρα από τα iPad, iOS και iTunes, η Apple φημολογείται ότι θα ανακοινώσει και νέα iMac και Mac mini που δεν ξέρουμε τι αλλαγές θα έχουν, αλλά και MacBook Pro με Retina οθόνη στις 13.3 ίντσες.

Στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει η παρουσίαση και μόλις ανακοινωθούν τα νέα προϊόντα εμείς θα καλύψουμε τα νέα. Stay tuned.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.