Το Λογισμικό Που Κάνει Το Samsung Galaxy S4 Ξεχωριστό

Το Λογισμικό Που Κάνει Το Samsung Galaxy S4 Ξεχωριστό

Samsung Galaxy S4 hands-on

Το Samsung Galaxy S4 πέρα από τα κορυφαία του τεχνικά χαρακτηριστικά που είδαμε νωρίτερα, διαθέτει και κάποια καλά προγράμματα προ-εγκατεστημένα από τη μαμά εταιρία. Αυτά περιλαμβάνουν τα Samsung Smart Scroll και Smart Pause που είχαν διαρρεύσει μαζί με πολλά άλλα για να κάνουν το κινητό κάτι παραπάνω από… κινητό. Αναλυτικά έχουμε:

  • Ας ξεκινήσουμε με το Dual Camera. Αυτό επιτρέπει να πραγματοποιήσεις εγγραφή βίντεο ή εικόνες τόσο τη μπροστινή, τόσο και από τη πίσω κάμερα την ίδια στιγμή. Υπάρχουν 8 διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να συνδυάσεις τα αποτελέσματα των δύο καμερών. Και μιλώντας για φωτογραφίες, μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες με ηχογραφήσεις που συνδέονται με αυτές. Το τελευταίο ονομάζεται Sound & Shot.
  • Το Dual Video Call σου επιτρέπει ενώ έχεις μία κλήση βίντεο, να δείξεις στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα στο άλλο άκρο τι βλέπεις, και πάλι με τη χρήση δύο κάμερες ταυτόχρονα.
  • Στη κάμερα έχουμε το Drama Shot, το οποίο δημιουργεί time-lapses. Έχουμε ακόμη το Story Album που συγκεντρώνει και ταξινομεί αυτόματα τις φωτογραφίες που παίρνεις με βάση χρονοδιάγραμμα, geo-tagging, ή ένα συγκεκριμένο γεγονός για να δημιουργήσεις ένα άλμπουμ φωτογραφιών.
  • Το Share Music σου επιτρέπει να παίξεις το ίδιο τραγούδι ταυτόχρονα σε πολλά τηλέφωνα Galaxy S4. Αυτό γίνεται εφικτό με τη λειτουργία Group Play, η οποία σου επιτρέπει να απολαμβάνεις μουσική, φωτογραφίες, έγγραφα, καθώς και τα παιχνίδια με τους γύρω σου χωρίς την ανάγκη για ένα Wi-Fi access point ή συνδεσιμότητα δικτύου.
  • Το S Translator είναι ουσιαστικά το Google Translate της Samsung, το οποίο παρέχει άμεση μετάφραση με τη χρήση κειμένου ή φωνής (και σε όλες τις πιθανές κατευθύνσεις – από φωνή σε κείμενο, κείμενο σε φωνή, τη φωνή ή τη φωνή).
  • Το Samsung Smart Scroll παρακολουθεί τα μάτια για να βεβαιωθεί ότι κοιτάς στο τηλέφωνο. Ενώ κοιτάς και γείρεις το λίγο τον καρπό, το κείμενο θα μετακινηθείτε ανάλογα.
  • Το Samsung Smart Pause θα σταματήσει ένα βίντεο που βλέπετε αν κοιτάξεις μακριά από την οθόνη. Και θα ξαναρχίσει μετά το βίντεο τη στιγμή που θα κοιτάξεις πίσω στην οθόνη.
  • Με τα Air View και Air Gesture όταν αιωρείται το δάχτυλό σου πάνω από την οθόνη το κινητό εμφανίζει το περιεχόμενο ενός e-mail, μίας S Planner εκδήλωσης, εικόνας ή βίντεο, χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξεις. Όπως και με το S-Pen στο Note. Ή, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις χειρονομίες πάνω στην οθόνη για να αλλάξεις ένα μουσικό κομμάτι, να μετακινηθείς προς τα επάνω και προς τα κάτω σε μια ιστοσελίδα, ή ακόμη και να δεχτείς μία κλήση με μόνο μια κίνηση του χεριού σου.
  • Το Samsung Optical Reader είναι μία εγκατεστημένη μηχανή Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων. Μία από τις λειτουργίες που αποκτάει το GS4 είναι να μπορεί ο χρήστης να τραβήξει μια φωτογραφία από μια επαγγελματική κάρτα και να περάσει τις πληροφορίες απευθείας στην ατζέντα του.
  • Το Samsung WatchOn θα είναι το app σύντροφος του IR blaster, και αυτό θα σου επιτρέψει να ελέγχεις την τηλεόραση, το set-top box, το DVD, καθώς και κάθε άλλη συσκευή με υπέρυθρες.
  • Το S Health παρακολουθεί την υγεία σου με βάση τους πολλούς αισθητήρες που διαθέτει το τηλέφωνο, προκειμένου να «βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σου». Τα Food Diary, Exercise Diary, και Sleep Monitor είναι εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να μείνεις σε φόρμα και υγιείς. Ή κάτι τέτοιο.
  • Με τα Adapt Display & Adapt Sound τόσο η οθόνη και ο ήχος του Galaxy S4 προσαρμόζονται στο περιβάλλον σου.
  • Τέλος, το S Voice Drive πρόκειται να είναι ένα υποσύνολο των λειτουργιών S Voice που έχει βελτιστοποιηθεί για την αλληλεπίδραση με το τηλέφωνο κατά την οδήγηση.

Αρκετά χαρακτηριστικά έτσι; Φαίνεται ότι η Samsung έχει ρίξει πολύ δουλειά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.