Το Hackulo.us Τερματίζει Τη Λειτουργία Του

Όπως φαίνεται υπάρχει μια μικρή νίκη κατά της πειρατείας λογισμικού στο iOS, αφού η ομάδα Hackulous ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι τερματίζουν την υπηρεσία, αφαιρώντας τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τους: AppSync και Installous.

Αν και είναι ακόμα ασαφές οι λόγοι πίσω από την διακοπή της σελίδας, η ομάδα του Hackulous αναφέρει στην ιστοσελίδα ότι οφείλεται σε στασιμότητα των φόρουμ και τη δυσκολία στη συντήρηση τους. Αν και προσωπικά ποτέ δεν έχω μπεί στα φόρουμ, θεωρώ ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπήρξε μικρή δραστηριότητα εκεί, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η φήμη του Hackulous στον κόσμο της πειρατείας, η οποία ήταν μεγάλη.

Το Installous ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να εγκαταστήσεις πειρατικές εφαρμογές σε iPhone, iPod touch ή iPad. Προς το παρόν, φαίνεται ότι το Hackulous repository είναι κλειστό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις το Installous ή το AppSync πια, τα οποία είναι αναγκαία ούτως ώστε να εγκαταστήσεις εφαρμογές από ιστοσελίδες τρίτων.

Όπως ανέφερα παραπάνω, αυτό είναι μόνο μία μικρή νίκη κατά της πειρατείας σε γενικές γραμμές. Είμαι αρκετά βέβαιος ότι άλλοι προγραμματιστές θα πάρουν το Hackulous από όπου σταμάτησε, και θα παρέχουν πιθανές ενημερωμένες εκδόσεις του Installous και AppSync στο μέλλον.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.