Το OS X 10.9 Θα Έχει Finder Με Καρτέλες Και Πολυδιεργασία Τύπου iOS

Το OS X 10.9 Θα Έχει Finder Με Καρτέλες Και Πολυδιεργασία Τύπου iOS

Mac OS X Mountain Lion

Μια νέα φήμη άρχισε να κυκλοφορεί για την επόμενη έκδοση του OS X που αναμένεται να ανακοινωθεί στη φετινή WWDC 2013. Οι πληροφορίες έρχονται από το 9to5mac λέγοντας ότι το Finder θα έχει καρτέλες αντί για νέα παράθυρα – κάτι που πολλοί χρήστες Mac το είχαν ως μεγάλο παράπονο. Επίσης η αναβάθμιση θα έχει μια νέα έκδοση Safari, με έμφαση στην ταχύτητα απόκρισης και στην αποδοτικότητα.

Όπως και πέρυσι με το Mountain Lion, έτσι και φέτος το λειτουργικό θα δανειστεί πολλές δυνατότητες από το iOS, με νέο σύστημα πολυδιεργασίας παρόμοιο με το λειτουργικό στα κινητά και tablets. Επιπλέον οι εφαρμογές στο παρασκήνιο μπορεί να ‘παγώνουν’ όπως και στο iOS. Άλλες χαρακτηριστικά που θα ‘δανειστεί’ το OS X από το iOS φημολογούνται ότι είναι τα Siri και Χάρτες της Apple, όμως το 9to5mac πιστεύει ότι δεν θα είναι παρών.

Τέλος, θα υπάρξει μια αλλαγή στο Mission Control η οποία θα επιτρέπει να χρησιμοποιούμε πολλαπλές οθόνες για κάθε εφαρμογή σε πλήρη οθόνη που θα υπάρχει ανοιχτή. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για “φήμες” οπότε μπορεί να υπάρξουν και άλλες αλλαγές στη τελική έκδοση.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.