Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις Για Το Ανανεωμένο Και Καινούργιο iOS 7

Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρεις Για Το Ανανεωμένο Και Καινούργιο iOS 7

iOS 7 iPhone 5

Η Apple αυτήν τη φορά μας εξέπληξε ευχάριστα! Το iOS 7 σχεδιάστηκε από την αρχή με πιο κολακευτικά, καθαρά εικονίδια, πιο λεπτές γραμματοσειρές και νέο τρόπο ξεκλειδώματος, ενώ η μετάβαση στον κέντρο ελέγχου του iPhone γίνεται με μία κίνηση από το κάτω μέρος της οθόνης στο πάνω για πιο γρήγορη πρόσβαση. Πάμε να δούμε όμως όλες τις καινούργιες λειτουργίες του iPhone αναλυτικά:

Κέντρο Ελέγχου
Με το κέντρο ελέγχου μπορείς να έχεις γρήγορη πρόσβαση στις συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες όπως το Wi-Fi, μουσική, φωτεινότητα, φακό, Bluetooth και άλλα πολλά. Αυτό είναι κάτι που ζήταγαν καιρό οι χρήστες iPhone και επιτέλους η Apple το κάνει πραγματικότητα.

Πολυδιεργασία
Το mulitasking αναβαθμίστηκε και υποστηρίζει όλες τις εφαρμογές και υπηρεσίες, και όχι κάποιες από αυτές όπως στις παλαιότερες εκδόσεις του iOS. Επιπλέον πραγματοποιεί ενημέρωση που εκτελείται παρασκηνιακά χωρίς να επηρεάζει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μπορείς να ρυθμίσεις ποια ώρα της ημέρας η εφαρμογή θέλετε να ενημερωθεί. Τα push notifications ενεργοποιούν τις ενημερώσεις στις εφαρμογές ώστε να είναι πάντα με νέο περιεχόμενο και δεν θα υπάρχει λόγος να κάνετε ανανέωση όταν τις ανοίγεις.

Safari
O περιηγητής της Apple τώρα δίνει την δυνατότητα για σερφάρισμα σε πλήρη οθόνη, χειρονομίες πλοήγησης και μία καρτέλα επισκόπησης όπως έχει και ο Chrome για iOS και Android συσκευές. Η ξεχωριστή γραμμή αναζήτησης δεν υπάρχει, και αναζήτηση μπορεί να γίνει μόνο μέσω της URL μπάρας. Ο Safari για iOS συσκευές υποστηρίζει το iCloud keychain που συγχρονίζει τους κωδικούς και πληροφορίες πιστωτικών καρτών.

AirDrop
Τώρα μπορείς να μοιράζεσαι περιεχόμενο σου με άλλους iOS χρήστες μέσω του κέντρου ελέγχου που σε ενημερώνει ποιοι χρήστες βρίσκονται δίπλα σου. Αυτή είναι η απάντηση της Apple στις εταιρείες που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC για την ανταλλαγή αρχείων. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μεταξύ iPhone 5, iPod πέμπτης γενιάς, iPad 4 και iPad Mini.

Κάμερα & Φωτογραφίες
Η κάμερα έχει ανανεωθεί με νέο UI, με τετράγωνο πλαίσιο στις φωτογραφίες και νέα φίλτρα. Επίσης η εφαρμογή Φωτογραφίες απέκτησε νέα εμφάνιση, επίπεδη όπως και οι υπόλοιπες εφαρμογές. Η λειτουργία Moments οργανώνει τις φωτογραφίες με βάση τον χρόνο και το τόπο και προσφέρει μια επισκόπηση όλων των φωτογραφιών που έχεις βγάλει σε ένα συγκεκριμένο χρόνο. Μπορείς να κάνεις προεπισκόπηση των εικόνων με το να σύρεις το δάχτυλο σου πάνω στο πλέγμα των φωτογραφιών. Μπορείς ακόμα να μοιραστείς τα βίντεο σου μέσω του iCloud όπως και με τις φωτογραφίες.

Siri
Καινούργια εμφάνιση απέκτησε το αγαπημένο μας Siri, και έχει αναβαθμιστεί με νέες φωνές ώστε να μπορείς να επιλέξεις είτε ανδρική είτε γυναικεία σε Αγγλικά, Γερμανικά και με περισσότερες γλώσσες που θα προστεθούν αργότερα. Η ενεργοποίηση-απενεργοποίηση του Bluetooth και άλλων λειτουργικών, καθώς και η αναπαραγωγή μηνυμάτων του τηλεφωνητή θα γίνεται τώρα μέσω και του Siri. Επίσης μπορεί να κάνει αναζήτηση στα Twitter, Bing και Wikipedia για περισσότερες πληροφορίες στα ερωτήματα που του κάνεις.

App Store
Το App Store μπορεί να σου προτείνει εφαρμογές ανάλογα με το μέρος που είσαι – για παράδειγμα αν είσαι σε κάποιο αξιοθέατο τότε σου λέει ποια γνωστή εφαρμογή να κατεβάσεις που να έχει σχέση με αυτό. Ενημερώνει επίσης αυτόματα τις εφαρμογές και έτσι δεν θα έχεις άγχος για αυτές και για πρώτη φορά μπορείς να δώσεις μία πληρωμένη εφαρμογή σε έναν φίλο ή και να την πουλήσεις σε άλλον!

Το iOS 7 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο για τα iPhone 4/4G/5, iPod touch 5, iPad mini και iPad 2/3/4 μαζί με το iTunes Radio και το νέο OS X.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.