10 Προϊόντα Που Σταμάτησαν Να Κυκλοφορούν Το 2012

Μέσα στο 2012 διάφορες εταιρίες Πληροφορικής σταμάτησαν τη κυκλοφορία προϊόντων τους είτε γιατί απέτυχαν είτε γιατί δεν τα ήθελαν οι εταιρίες παρόλο που ήταν καλά (βλ. MacBook). Όπως και να έχει τώρα, αυτά πλέον δεν κυκλοφορούν ή/και έχουν αντικατασταθεί με άλλα. Παρακάτω είναι η λίστα.

Apple White MacBook

White MacBook

Το White MacBook ήταν το οικονομικότερο φορητό της Apple. Ήταν φτιαγμένο από πλαστικό σε αντίθεση με το αλουμίνιο στα Pro και Air και η τιμή του (999$) το έκανε αρκετά ελκυστικό. Προσωπικά πιστεύω ότι αν ακόμα κυκλοφορούσε με μειωμένη τιμή (πχ 799$) θα εκτίνασσε τις πωλήσεις και ακόμα περισσότεροι θα αποκτούσαν ένα Mac. Η Apple φαίνεται ότι προτίμησε την ποιότητα και την υψηλότερη τιμή για άλλη μία φορά. Για τους παρατηρητικούς, το μοντέλο αποσύρθηκε το 2011, όμως μέχρι το ΄12 οι μαθητές μπορούσαν να το αποκτήσουν.

Dell Venue/Venue Pro

Dell Venue Pro

Η Dell βγήκε από την αγορά των smartphone το 2012 με σχετική ανακοίνωση τον Μάρτιο, αναφέροντας ότι δεν θα προσφέρουν πλέον τα “Venue” smartphones με Windows Phone, δηλώνοντας ότι είχαν φτάσει το “τέλος της ζωής” τους. Όσο κυκλοφορούσαν τα συγκεκριμένα κινητά παρουσιάζονταν τεχνικά προβλήματα.

Amazon Kindle DX

Amazon Kindle DX

H Amazon ήσυχα σκότωσε μεγαλύτερο της e-reader στα τέλη του 2012. Το Amazon Kindle DX 9.7 ιντσών που απευθυνόταν στους μαθητές δεν ανήκει πλέον στη σειρά Kindle. Η εταιρία ποτέ δεν σχολίασε αυτή τη κίνησή της, όμως πιθανό είναι οι πωλήσεις του από το 2009 να μην ήταν υψηλές.

Apple iPad 3

Apple iPad 3

Για πρώτη φορά, είδαμε δύο προϊόντα από την Apple τον ίδιο χρόνο. Μετά από έξι μήνες από τη κυκλοφορία του Apple iPad 3, η εταιρία κυκλοφόρησε το 4 και απέσυρε το 3. Το νέο tablet προσφέρει καλύτερο επεξεργαστή, μπαταρία και κάμερες.

Logitech Squeezebox

Logitech Squeezebox

Αυτό το έτος είδαμε και το τέλος του Logitech Squeezebox, μία πλατφόρμα για συνδεδεμένη μουσική. Η εταιρεία το αντικατασταθεί με την υπηρεσία UE Smart Radio, με το οποίο οι τωρινοί χρήστες του Squeezebox μπορούν να αναβαθμίσουν, εφόσον το επιθυμούν.

Apple iPhone 3GS

Apple iPhone 3GS

Η τρίτη γενιά του iPhone, που λανσαρίστηκε το 2009, παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 2012. Όταν η Apple ανακοίνωσε την έναρξη του iPhone 5, όμως, αποσύρθηκε η best-seller συσκευή στη σειρά iPhone.

Motorola Webtop

Motorola Webtop

Το Webtop ήταν ένας συνδυασμός λογισμικού και υλικού που επέτρεπε σε ένα τηλέφωνο να συνδεθεί και να τρέξει σαν ένα ελαφρύ φορητό υπολογιστή. Με πολύ υψηλή τιμή και πολύ εξειδικευμένες λειτουργίες, το Webtop αποσύρθηκε το 2012. Η Motorola δηλώνει ότι δεν υπήρχε μεγάλη ζήτηση.

Apple MacBook Pro 17 ιντσών

Apple 17-Inch MacBook Pro

Για πρώτη φορά το 2003 στη σειρά PowerBook, ο τεράστιος φορητός υπολογιστής 17-ιντσών της Apple σταμάτησε τη κυκλοφορία του στα μέσα του 2012. Η Apple δεν δήλωσε κάτι και πλέον υπάρχουν δύο επιλογές για όσους θέλουν φορητό Mac – 13 και 15 ιντσών.

Asus Eee PC Netbooks

Asus Eee PC Netbook

Η μόδα των netbook σταμάτησε με την κυκλοφορία των tablets, και Asus σταμάτησε τη παραγωγή των δικών της netbook επίσης. Ο CEO της εταιρίας επιβεβαίωσε τον Σεπτέμβριο τη διακοπή των Eee PC και ότι θα επικεντρωθούν στην αγορά των tablets.

Google Nexus Q

Google Nexus Q

Ούτε που πρόλαβε να κυκλοφορήσει, το πρώτο social media streamer, το Nexus Q από τη Google, επέστρεψε στα εργαστήρια της εταιρίας και αναβλήθηκε η κυκλοφορία του. Θα βγει στα ράφια των καταστημάτων μόλις προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.